Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Rivian stelt marktintroductie van R1T noodgedwongen uit

Rivian was van plan om dit jaar de langverwachte R1T te presenteren. Nu meldt de startup dat het voertuig pas volgend jaar verschijnt.

De reden daarvoor is natuurlijk makkelijk te raden: de uitbraak van het coronavirus. Rivian heeft immers al zijn fabrieken gesloten en dus wordt er nu niet aan het voertuig gewerkt. De autobouwer laat aan zijn werknemers weten dat het van plan is om de R1T in 2021 te presenteren. Wanneer dat precies gebeurt, kan het nog niet zeggen.

SUV

Rivian was dus van plan om de R1T, een volledig elektrische pickup, dit jaar al te leveren. Begin 2021 wilde het zijn eerste SUV, de R1S, van de band laten rollen. Hoewel het merk niets zegt over een eventuele vertraging van die auto, is dat natuurlijk wel te verwachten.

Rivian R1S

En dat alles is jammer, omdat de Rivian R1T de eerste van een serie bijzondere elektrische pick-ups is en we heel graag een productieversie willen zien. De R1T heeft namelijk indrukwekkende specificaties. Zo moet-ie binnen 3,2 seconden naar de 100 km/h sprinten en kan hij 5000 kilo aan de haak slaan. Het bereik bedraagt, met dank aan de 180 kWh accu, 640 kilometer. Bovendien kan de R1T een zogenaamde ‘tank turn’ doen: de elektrische motoren in elk wiel maken het mogelijk dat de truck op z’n plek kan draaien.

Tesla Cybertruck

Maar naast de Rivian R1T verschijnen er de komende tijd nog veel meer volledig elektrische pick-ups. De Tesla Cybertruck is natuurlijk het meest besproken model. De sterkste versie (met drie elektromotoren) zou een bereik van 800 kilometer hebben en binnen 2,9 seconden naar de 100 km/h sprinten.

General Motors laat binnenkort hopelijk meer los van zijn elektrische Hummer, die volgens de Amerikanen een vermogen van 1000 pk heeft. Ook Nikola, eveneens een startup, stapt met de Badger in het segment van krachtige elektro trucks. Hetzelfde geldt voor Lordstown Motors, dat met de Endurance de strijd aangaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.