Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 27 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Rivian R1T kan op de plek draaien met Tank Turn

Tijdens de kerstdagen kregen we een cadeautje van Rivian. Het merk plaatste een video van een R1T die de nieuwe ‘Tank Turn’ mode liet zien.

Eerder dit jaar lekte er een video het internet op van een Rivian R1T die op de plek 180 graden draaide. De video verdween snel weer en we bleven met allerlei vragen achter. Rivian bleef stil rondom de kwestie en wilde de manoeuvre niet bevestigen, maar ontkende ook niets. Wel was duidelijk dat de R1T in theorie het rondje op de plaats zou kunnen doen. De elektrische auto heeft immers een elektrische motor in elk wiel. Daarmee is het makkelijk om alle wielen aan de linkerkant naar voor te laten draaien, en aan de rechterkant naar achter te laten draaien. Daarmee draait de auto als een tank.

Rivian R1T

Vragen

Nu krijgen we eindelijk een bevestiging van de Amerikaanse autofabrikant. Rivian komt nu namelijk officieel met een video waarin we een R1T daadwerkelijk het kunstje zien uitvoeren. De R1T rijdt naar een stukje met wat losliggend zand, activeert Tank Turn en draait daadwerkelijk zonder van z’n plek te komen. Maar antwoord op de vragen van eerder krijgen we nog niet. Zo is nog steeds niet duidelijk of het een optie is en of het wellicht ook op straat uit te voeren is. Dat laatste lijkt niet erg aannemelijk, want daar hebben de banden wellicht teveel grip. Wel laat het merk weten dat de R1S de functie ook krijgt.

Virtuele scheetkussens

Rivian is natuurlijk niet de enige elektrische autobouwer die hun voertuigen interessante trucjes meegeeft. Tesla staat bekent om de verborgen grappen en gimmicks in hun auto’s. Zo kan de Model X in ‘Party Mode’ met alle deuren en de achterklep zwaaien, hebben alle Tesla’s een optie om een open haard af te beelden op het scherm in het midden en kunnen er virtuele scheetkussens op stoelen geplaatst worden. Als er dan iemand op de stoel gaat zitten, speelt er een geluid van een scheet door de speakers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.