Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze mobiele oplader voor elektrische auto’s werkt op… benzine

Een van de uitdagingen in de wereld van elektromobiliteit is het wegnemen van de zogenoemde range anxiety bij EV-rijders. Het Amerikaanse Blink Charging komt daarom nu met een mobile opladers.

Blink Charging is geen onbekende speler in deze wereld. Het bedrijf bezit wereldwijd al zo’n 23.000 publieke laadpalen. Nu stapt het ook in met een mobiele oplader.

Benzine

Die werkt voor EV-begrippen nogal curieus. Deze mobiele oplader werkt namelijk niet als een zogenaamde powerbank, die je oplaadt met stroom en dan als een extra batterij fungeert. Nee, deze Blink Portable Charger werkt eigenlijk als een aggregaat op benzine, en wordt dan ook geleverd met een benzinetank waar zo’n 41 liter in past. En dus moet je, wanneer je in het bezit bent van dit wonderlijke apparaat, alsnog met je elektrische auto langs de ouderwetse pomp.

Het wordt allemaal nog onhandiger, want de oplader weegt ruim 160 kilogram. En dus is dit niet een apparaatje dat je even snel achterin je Renault Zoe gooit als je niet helemaal zeker weet of je genoeg hebt aan een enkele volle batterij. Bovendien maakt het apparaat de auto natuurlijk een stuk zwaarder, en dat haalt het bereik van EV’s weer flink naar beneden. Deze oplader komt dan ook beter van pas in de commerciële wereld.

Laadvermogen

De Blink Portable Charger heeft een maximaal laadvermogen van 9,6 kW. Daarmee kan er – afhankelijk van het voertuig – zo’n 1,5 kilometer per minuut worden bijgeladen. De benzinetank van 41 liter maakt het volgens de specificaties mogelijk om een auto negen uur lang op te laden, met 50% van het maximale vermogen.

Blink Charging zegt de eerste te zijn met een dergelijke ‘portable charger’, maar dat is niet helemaal waar. Een tijdje geleden meldden we nog over de Franse startup EP Tender. Zij onthulden een soortgelijke mobiele creatie in de vorm van een aanhangwagen. Daarin zit een zware batterij die het bereik van een elektrische auto vergroot. Maar daarmee tegelijkertijd ook het gewicht en de luchtweerstand…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.