Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 27 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Franse start-up EP Tender wil ‘range anxiety’ bij EV-rijders wegnemen

Het wordt steeds minder een issue, maar ‘range anxiety’ is volgens de Franse start-up EP Tender nog steeds een ding. Daarom komt het nu moet een nogal bijzondere oplossing.

De firma ziet een simpele oplossing voor de angst voor een lege batterij: je hangt gewoon een extra batterij achter je auto. Ja, je leest het goed: EP Tender levert een klein aanhangwagentje met daarin een batterij die het bereik van de auto vergroot.

Goedkope EV’s

Volgens de CEO van de organisatie, Jean-Baptiste Segard, zorgen ze voor een groter bereik voor kleine, goedkope elektrische auto’s. Het businessmodel is simpel: EP Tender zet deze kleine aanhangwagens langs populaire vakantieroutes en verhuurt ze aan EV-rijders. Wie zo’n aanhangwagen met batterij huurt, heeft plotsklaps een extra capaciteit van 60 kWh. Dat kost de huurder €34 euro per aanhangwagen.

Maar het leukste komt nog: EP Tender was eerst van plan om verbrandingsmotoren in die aanhangwagens te monteren om het bereik van een elektrische auto te vergroten. Maar omdat de prijs van batterijen flink aan het dalen is, heeft het bedrijf er toch voor gekozen om accu’s in de aanhangwagens te plaatsen.

Nadelen

Toch hangen er wel wat problemen aan zo’n aanhanger. Ten eerste moet de elektrische auto veel gewicht trekken, waardoor het bereik van de EV ook weer flink afneemt. Bovendien verslechtert de aerodynamica van de hele combinatie, al zegt de organisatie dat de trailers wel zijn ontworpen om daar zo min mogelijk op in te leveren.

EP Tender is van plan om binnen vier jaar 4150 aanhangwagens op de weg te hebben. In totaal moeten dan zo’n 60.000 klanten van het concept gebruikmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.