Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 21 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Bijna 400 kilometer range – Renault Zoe – VIDEO

De Renault Zoe heeft een grotere accu, een krachtigere motor, een gewijzigd koetswerk, een moderner interieur én hij wordt dit jaar nog leverbaar, waardoor de leaserijder profiteert van 4% bijtelling. Is hij met een range van 395 kilometer klaar voor de elektrische storm die losbarst in het B-segment als de Peugeot e-208 en de Opel Corsa-e volgend jaar op de markt komen? In deze video geeft Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst de antwoorden.

De derde generatie Renault Zoe heeft voortaan een 52 kWh accu en 135 pk sterke elektromotor. Daarmee moet hij voor de Renault de elektrische kar gaan trekken in het segment van de compacte middenklassers. Elektrische auto’s voor de gewone man, waarin Peugeot volgend jaar met de e-208 komt en de Opel met de technische verwante Corsa-e sterke troeven in handen lijken te hebben. Die hatchbacks zijn op papier zeer gewaagd aan de Zoe die voor het eerst in 2012 werd geïntroduceerd.

Fase 3

In de 2016 kreeg de Renault Zoe een grondige update en nu spreekt Renault van de derde generatie, ook wel Phase 3 genoemd. De kale carrosserie is hetzelfde maar het koetswerk is visueel flink anders. Nieuwe bumpers, lichtunits, kleuren en wielen. Voorts is er meer isolatiemateriaal toegepast om het interieur stiller te maken. Het dashboard is van mooiere materialen opgetrokken en van een beter multimediasysteem voorzien.

Voordeel

De Renault Zoe heeft in elk geval één groot voordeel, doordat hij nog dit jaar leverbaar wordt en daardoor de leaserijder lokt met zijn vier procent bijtelling. De concurrenten komen volgend jaar op de markt en hebben dan acht procent bijtelling. Daardoor moet de Zoe dit jaar grote aantrekkingskracht uitoefenen op de zakelijke rijder.

Grote range

Maar de Renault Zoe heeft meer te bieden. Door zijn grotere accu is zijn range volgens de WLTP-meetmethode toegenomen tot 395 liter. In deze video vertelt Peter Hilhorst of hij daar in de praktijk ook bij in de buurt wist te komen. En ho manifesteert de 135 pk sterke en 245 Nm leverende elektromotor zich in de 50 kilogram zwaarder geworden Zoe?

Snelladen

De Renault Zoe heeft meer laadmogelijkheden dan voorheen. De eerste twee generatie konden alleen AC-laden tot maximum van 22 kW, maar de nieuwste variant kan ook DC-laden tot 50 kW. Daardoor is de actieradius in een half uur met 150 km te vergroten. Met zijn uitgebreide AC-laadmogelijkheden loopt hij voor op de concurrenten die tot maximaal 11 kW komen, maar zij hebben het voordeel met maximaal 100 kW DC-laden. Daar loopt de nieuwe Zoe op achter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.