Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Volkswagen e-Golf langer in productie door problemen ID.3’

Dit jaar moet hét jaar van de Volkswagen ID.3 worden. Nu gaan er al langer geruchten dat die auto kampt met gigantische problemen, en dat lijkt nu te worden bevestigd. De Volkswagen e-Golf blijft namelijk langer in productie.

Dat blijkt uit een intern document dat is gelekt, waarin het merk aangeeft dat het de e-Golf tot en met begin november 2020 produceert. Het plan was echter om de productie al veel eerder te staken, zodat de ID.3 deze zomer het stokje van de volledig elektrische Golf kon overnemen. Bestellen kan volgens het gelekte document nog tot begin oktober.

Uitstoot

Volkswagen zegt zelf dat het de productie van de e-Golf verlengt om zo aan de scherpe Europese normen r0ndom CO2-uitstoot te voldoen. Tegelijkertijd gaan de geruchten dat de ID.3 met hevige softwareproblemen kampt, waardoor de levering van de auto’s ook flinke vertraging oploopt.

Volskwagen ID.3

Dat kwam eind vorig jaar al aan het licht. Toen meldde het Duitse Manager Magazine dat de eerste 20.000 ID.3’s met softwareproblemen te maken hadden die niet zomaar opgelost konden worden. Later vertelden meerdere bronnen aan hetzelfde medium dat ‘de basis van de software van de ID.3 te haastig is ontwikkeld’. Verschillende onderdelen van het systeem zouden niet goed op elkaar zijn afgesteld, met een hoop problemen als resultaat.

Geen problemen ID.3

Vooralsnog heeft Volkswagen nog niet aangekondigd dat de ID.3 inderdaad later wordt geleverd en geeft het zelf aan dat er geen problemen zijn. Het plan is dus nog steeds om de eerste auto’s deze zomer bij de klant af te leveren. Aan het einde van het jaar wil Volkswagen 100.000 ID.3’s hebben geleverd. Binnen drie jaar wil het in totaal een miljoen elektrische auto’s hebben verkocht.

De Volkswagen ID.3 komt er eerst als een speciale 1st Edition, met een accucapaciteit van 58 kWh en een bereik van zo’n 420 kilometer. De vanafprijs van deze versie bedraagt €38.000. Later volgen versies met een groter en kleiner accupakket. Die eerste editie is in ons land overigens al uitverkocht, waardoor er inmiddels een wachtlijst voor de ID.3 is ontstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nextmove

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.