Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Elektrische Hummer komt er ook met een enkele motor en minder pk’s

Vorige week liet General Motors beelden zien van de nieuwe, volledig elektrische Hummer. De autobouwer laat nu weten dat die auto er in verschillende uitvoeringen komt.

Tijdens een presentatie van General Motors afgelopen woensdag werden er enkele vragen gesteld over de nieuwe elektrische Hummer, die vorige week op het internet verscheen. Daar waren namelijk genoeg redenen voor, omdat GM nogal bizarre cijfers deelde. Het nieuwe bakbeest moet goed zijn voor 1000 pk en 15000 Nm. Mark Reuss, president van GM, beantwoorde enkele vragen van de aanwezigen.

Bereik

Automotive News weet te melden dat de nieuwe Hummer aan het eind van 2021 bij de dealers in Amerika moet staan en dat de auto er in verschillende uitvoeringen komt. “Er zullen versies komen met een enkele motor, twee motoren en drie motoren. Die hebben een eigen bereik, eigen prestaties en een eigen prijs. Zo komen we de vraag van klanten tegemoet”, zo vertelde Reuss.

Het is zeer waarschijnlijk dat de Hummer met drie motoren goed is voor de eerder genoemde 1000 pk en 15000 Nm. Reuss gaf verder geen extra informatie over die elektromotoren. Ook Tesla geeft de klant de mogelijkheid om te kiezen voor een, twee of drie motoren in de nieuwe Cybertruck.

Rivian

Het is mogelijk dat twee van de drie motoren in de Hummer enkel één wiel aandrijven, zoals bij de Rivian R1T ook het geval is. Dat heeft een positieve invloed op de prestaties, het rijgedrag en de wendbaarheid van de auto. Rivian deelde al een video waarin het een zogenoemde ‘tank turn’ uitvoerde met de R1T. Door de aanwezigheid van een elektromotor in elk wiel is die auto in staat om op z’n plek te draaien.

Meer informatie over de nieuwe Hummer verwachten we op 20 mei, als de eerste conceptversie officieel wordt onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.