Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 30 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Hummer keert terug als volledig elektrische auto en krijgt 1000 pk

Aan de vooravond van de Amerikaanse Superbowl Laat General Motors weten binnenkort een nieuwe Hummer te introduceren. Hij heet de Hummer EV, is – zoals de naam aangeeft – volledig elektrisch en krijgt bizarre cijfers mee.

De Hummer, zowel de H1 als de H2, is misschien wel het meest asociale voertuig dat je kunt bedenken. Helemaal als je ‘m niet gebruikt waarvoor hij bedoeld is (voor in het leger), maar wanneer je ‘m door de P.C. Hooftstraat rijdt. Doe je dat, dan steek je eigenlijk tegelijkertijd een dikke middelvinger op naar het milieu.

General Motors

Nu moeten we massaal aan de elektrische auto, de hybride of de driecilinder om dat milieu te sparen. En dus is er geen plek voor een auto als een Hummer. Fout! Want aan de vooravond van de Amerikaanse Superbowl laat General Motors weten dat het met een nieuwe Hummer komt. En zoals je dan kunt verwachten is die volledig elektrisch.

Hummer EV

GM introduceert direct even wat cijfers van deze Hummer EV. Hij krijgt 1000 pk en geloof het of niet, meer dan 15.000 Nm koppel. Op zijn website communiceert GM namelijk dat de elektromotoren in de Hummer 11.500 lb.-ft of torque leveren. Het waarschijnlijk kolossale voertuig sprint daardoor in drie seconden naar 100 km/h.

Grille

Meer weten we niet over de auto. General Motors deelt nog vrijwel geen afbeeldingen, behalve een donker shot van de neus. Daarop zien we een redelijk herkenbare Hummer-grille en een rood GM-logo op de bumper. Meer details, over bijvoorbeeld accu- en laadcapaciteiten, deelt de fabrikant niet. Op 20 mei aanstaande weten we hopelijk meer, als de eerste conceptversie wordt onthuld. Tot de uiteindelijke productieversie moeten we nog wachten tot de herfst van volgend jaar. Onder de enige afbeelding die GM heeft gedeeld, staat namelijk dat de auto in de herfst van 2021 verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.