Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 31 jan 2020

Volkswagen ID.4 komt er als sportieve GTX-uitvoering

Na de langverwachte Volkswagen ID.3 die dit jaar verschijnt, komen de Duitsers snel met een ander model. De ID.4 is een elektrische crossover en hoewel dat niet bij iedereen als muziek in de oren klinkt, komt VW ook met een sportieve versie van die auto.

Het Britse Autocar weet namelijk te melden dat er GTX-versies van de ID SUV’s komen. De ‘standaard’ SUV wordt de ID.4 en er komt een coupé, een Sportback-achtige versie, in waarschijnlijk de vorm van de ID.5. Beide auto’s krijgen de GTX-aanduiding.

Marges

Die auto’s moeten het vooral goed gaan doen in markten als de Verenigde Staten en China, waar sportieve, hoge auto’s erg gewild zijn. Bovendien kunnen ze snel geld opleveren voor Volkswagen. De marges zijn immers groter dan op bijvoorbeeld de ID.3

De Volkswagen ID.4 wordt in april onthuld tijdens de New York International Auto Show. De auto wordt gebouwd op het inmiddels bekende MEB-platform van de Volkswagen Groep. Dat vormt de basis voor meerdere elektrische modellen van Audi, Skoda, Seat en Volkswagen. De conceptversie van de ID.4, die de naam ID Crozz meekreeg, had een accupakket van 83 kWh en een bereik van zo’n 500 kilometer. Verwacht wordt dat de krachtigere GTX-versie een iets lager bereik krijgt door verhoogde prestaties.

GTI

Er komen dit jaar bovendien meer nieuwe, sportieve modellen van Volkswagen op de markt. De nieuwe Golf GTI en GTD worden op de autosalon van Genève verwacht. De Golf R maakt deze zomer zijn opwachting. Later verschijnen er ook sportieve versies van de Volkswagen ID.3, die dé EV van het jaar gaat worden. Wellicht komt er een R-versie op de markt, zo liet Jurgen Stackmann, Volkswagens hoofd verkoop, vorig jaar al weten. Maar omdat die versies sterk gelinkt zijn aan een verbrandingsmotor, moet het merk eerst uitzoeken wat een R-versie voor Volkswagen betekent en of die ook op een elektrische auto geplakt kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen ID.4 komt er als sportieve GTX-uitvoering
Sluiten