Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Transporter ‘Bulli’ krijgt een nieuw gezicht van ABT

ABT maakt van vrijwel elk model van de Volkswagen Groep een krachtigere en excentriekere auto. En dus is ook de Volkswagen Transporter met een nieuw gezicht aan de beurt.

De bekende tuner van de VW Groep heeft de Volkswagen T6.1 aangepakt en de bus flink opgewaardeerd. De sterkste tweeliter dieselmotor levert normaliter al 199 pk en 450 Nm. ABT weet die getallen op te krikken naar 226 pk en 490 Nm middels een Power Performance Upgrade. Ook de minder krachtige tweeliter diesel (150 pk en 340 Nm) kan getuned worden tot 180 pk en 400 Nm.

Kledij

Het levert daarbij ook gepaste kledij als optie. De ABT Aero Package bestaat uit een een gemodificeerde voor- en achterbumper, grille, side skirts, een spoiler en vier zwarte uitlaatpijpen. Al die onderdelen zijn ook afzonderlijk te bestellen, voor klanten die het volledige pakket iets teveel van het goede vinden. Ook de minder krachtige tweeliter diesel (150 pk en 340 Nm) kan getuned worden tot 180 pk en 400 Nm.

De Bulli, zoals deze Volkswagen heet, wordt uitgevoerd met donkere 19- of 20-inch wielen. Is dat allemaal nog niet genoeg, dan kan de tuner de auto ook nog verlagen met een systeem van Bilstein. Daarmee komt de Transporter 4 tot 7 centimeter lager op de grond te liggen.

Prestaties

ABT deelt verder weinig cijfers over deze upgrade, zoals sprinttijden en topsnelheden. Het is overigens niet de eerste keer dat ze een Transporter aanpakken en de bus van betere prestaties voorzien. Eerder ging de tuner al aan de haal met de T6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.