Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Nikola Badger is een elektrische pickup met bereik van 960 kilometer

Het produceren van een elektrische pickup is hot, zo is wel gebleken. Gisteren onthulde een nieuwe startup genaamd Nikola namelijk de Badger: een elektrische pickup met een bereik van 960 kilometer en een vermogen van ruim 900 pk (665 kW).

De wereld van elektrische pickups is ontzettend populair. De Tesla Cybertruck is natuurlijk niemand ontgaan, maar ook Rivian genereert veel aandacht met zijn elektrische voertuigen. Daar is sinds gisteren een speler bijgekomen. Nikola is een startup uit het Amerikaanse Phoenix en trok maandag het doek van de Badger af. Dat is hun elektrische pickup die een ambitieus bereik van 960 kilometer (600 mijl) heeft.

Waterstof

Die auto komt er niet alleen als BEV, maar ook als FCEV/waterstofauto. In dat geval kan de Badger rijden op waterstof of overschakelen op BEV-mode, omdat ook die versie een batterijpakket meekrijgt. Meer informatie over die constructie deelt het merk nog niet. Wel zegt het dat de FCEV-variant zo’n 450 kilometer op een volle acculading kan rijden.

Nikola Badger

Omdat de (verwachte) prestatiecijfers voor deze pickup – net als bij de Tesla Cybertruck, Rivian R1T en Hummer – bizar zijn, zetten we ze even voor je op een rijtje:

  • Bereik van 960 kilometer
  • 906 pk/665 kW (piekvermogen)
  • 455 pk/334 kW (constant vermogen)
  • 1300 Nm
  • 0-100 km/h in 2,9 seconden
  • Accucapaciteit van 160 kWh
  • Maximaal trekgewicht van ongeveer 3600 kg

Nikola heeft aangekondigd dat de productie in 2021 van start gaat. Waar en in welke aantallen dat gebeurt is nog onbekend, maar de fabrikant verwacht dat de eerste trucks aan het eind van dat jaar op de weg rijden. De waterstofversies kunnen dan ook tanken bij 700 waterstofstations in Noord-Amerika.

Gereedschap

De Nikola Badger kan niet alleen gebruikt worden om mee te rijden, maar krijgt ook een 15 kW stroomaansluiting mee. Daarmee kan men gereedschap, lampen en compressors van stroom voorzien. Nikola zegt dat dat genoeg is om ‘een bouwplaats 12 uur lang te assisteren’.

Nikola Badger

Voor de ontwikkeling van de Badger gaat Nikola samenwerken met een bekende autobouwer, maar details daarover heeft het nog niet losgelaten.

Hummer

De Nikola Badger voegt zich zo in een rijtje met bizarre elektrische voertuigen die op het programma staan. Zo kondigde GM vorige week al aan een elektrische Hummer te bouwen, met een vermogen van 1000 pk. Het wordt daarom steeds interessanter wie zijn grote beloftes waar kan maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.