Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Opel Corsa-e: dit kost de elektrische Corsa

Het electro-offensief van meerdere volumemerken is nu echt begonnen. Opel werpt de Opel Corsa-e in de strijd en komt nu met wellicht het belangrijkste stukje informatie: de prijs.

Naast Peugeot, Renault, Volkswagen, Skoda en Seat komt ook Opel met zijn eigen volledig elektrische kleine wagen. In dit geval de Opel Corsa-e. Hij lijkt op papier erg veel op de karretjes van de andere fabrikanten. Hij heeft een 50 kWh accupakket en een 100 kW (136 pk en 260 Nm) motor waarmee hij 330 kilometer ver moet komen en een 0-100 km/h sprint binnen 8,1 seconden kan afleggen. Maar waar de auto wezenlijk verschilt is in het feit dat Opel hem vanaf morgen ook echt te koop aanbiedt. Geen reserveringen dus. Morgen kopen, in maart geleverd krijgen en dan pas betalen. Dit doet Opel omdat ze willen aantonen dat ze ook daadwerkelijk kunnen gaan leveren. Alle onzekerheid wordt hierdoor weggenomen.

Duurste versie

Maar hoeveel moet er dan vanaf morgen neergeteld worden voor de Corsa-e? Dat is verschillend en hangt af van of je een speciaal model bestelt. Opel komt bijvoorbeeld met de Opel Corsa-e Launch Edition. Een speciale editie die extra rijk is uitgerust met bijvoorbeeld LED-koplampen, 17-inch velgen en een volledig digitale cockpit. Dit is dan ook gelijk (voorlopig) de duurste versie en kost € 34.999.-. Maar daarbij krijgt de koper wel gelijk zes jaar gratis onderhoud en 8 jaar garantie op het accupakket.

Iets lager in de kostenboom staan de overige edities, maar hierover komt Opel in het derde kwartaal van 2020 met meer informatie, wel laat het merk al weten dat de basisversie vanaf juli 2019 te bestellen is. Standaard moeten deze wel keyless start, Apple CarPlay, Android Auto en een 7 inch touchscreen meekrijgen. Ook kan de airco alvast aangezet worden met de afstandsbediening. De auto kan binnen 30 minuten tot 80% opgeladen worden dankzij een laadsnelheid van maximaal 100 kW. Thuis opladen kan ook met een 11 kW thuislader. Hoe lang het opladen dan duurt laat Opel nog niet weten.

Productie

De auto wordt eind dit jaar in productie genomen. Tegen die tijd zijn de reguliere modellen van de Corsa (benzine en diesel) al leverbaar. Deze staan vanaf november bij de dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.