Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 10 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Geen naadloze overgang van Skoda’s benzine-Citigo naar elektrische Citigo-e iV

De omschakeling van het aanbieden van een Citigo met een verbrandingsmotor naar louter een volledig elektrische aangedreven variant zorgt er voor dat Skoda in de tweede helft van dit jaar zonder zijn stadsauto zit. De productie van de benzineversie stopt al in juli, maar de levering van de elektrische Citigo-e iV start pas begin volgend jaar.

Skoda heeft niet als enige het probleem. Ook zustermerk Seat heeft een groot gat tussen het productie-einde van de Mii met verbrandingsmotor en de introductie van de Mii Electric. Niet verwonderlijk, de twee rollen uit dezelfde fabrikant.

Stoppen

Skoda en Seat stoppen met de productie van respectievelijk de Citigo en Mii met verbrandingsmotor. De twee Volkswagen-merken zetten vol in op de elektro-variant, die onlangs is voorgesteld. Het concern wil met de elektrische Citigo en Mii de markt van de betaalbare elektro-auto’s open breken. 

265 kilometer

Van het duo werd de Citigo-e iV onlangs aangekondigd. Seat volgde eerder deze week met zijn Mii Electric. De vijfdeurs hatchbacks beschikken over een elektromotor met een vermogen van 61 kW en een maximum koppel van 210 Nm. De energie zit opgeslagen in een batterij met een capaciteit van 36,8 kWh. Met een vol accupakket moet de stadsrakker in staat zijn om een afstand van 265 kilometer af te leggen. De topsnelheid van het model is beperkt tot 130 km/h.

Reserveren

Hoewel de productie nog moet opstarten, is de elektrische Skoda reeds te reserveren. Geïnteresseerden kunnen zich online opgegeven. Een prijs van de auto is echter nog niet bekend. Over de beschikbaarheid van de Seat laat de importeur nog niets los.

In de Citigo levert Skoda momenteel alleen een 1.0-driecilinder met 60 en 75 pk, alsmede een 1.0 CNG met 68 pk. De productie van het huidige gamma loopt volgende maand ten einde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.