Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Valhalla is AM-RB 003’s nieuwe naam

Vanaf vandaag hoeven de Aston Martin RB 003 niet meer bij zijn codenaam te noemen. Hij heeft officieel zijn ‘V’ cars-naam gekregen en gaat nu door het leven als Aston Martin Valhalla.

Aston Martin Valhalla

In 1951 begon Aston Martin met de krachtigste auto’s uit de line-up te onderscheiden met de naam ‘Vantage’. Dit begon bij het topmodel uit die tijd: de DB2. Het duurde nog tot de DB5 voordat ‘Vantage’ ook echt op de auto’s werd getoond en in 2005 werd het een complete modellijn. Toen de Valkyrie binnen de rangen van het Engelse merk verscheen werd dit weer omgedoopt tot ‘V’. Nu mag de Aston Martin Valhalla zich daarbij voegen.

Hybride

De Aston Martin Valhalla begon ooit als Project 3 en kreeg later de naam AM-RB 003. Hiermee werd aangeduid dat dit de derde in de rij van middenmotorauto’s zou worden. De andere twee zijn de Valkyrie en de Valkyrie AMR Pro. Hij werd voor het eerst getoond op de Autosalon van Genève in 2019.  Toen werd ook gelijk bekend dat hij aandreven wordt door een hybride aandrijflijn met een hoogtoerige V6-motor als leider in het geheel. Ook werd duidelijk dat er maar 500 van gemaakt zullen worden.

Noorse mythologie

In de Noorse mythologie staat Valhalla voor zaal van de gevallenen. Het is een soort hemel waar de mannen die in het heetst van de strijd sneuvelden werden ontvangen. Voor de Noorse vikingen was het de hoogste eer om in de strijd de sneuvelen. De naam van de nieuwe Aston Martin past dan ook precies in lijn van de Aston Martin Valkyrie. Dit aangezien de term Valkyrie ook afkomstig is uit de Noorse mythologie. Dit is namelijk een vrouwelijk figuur die de koos wie in strijd mocht sterven en wie niet. Degene die overleden bracht ze vervolgens naar Valhalla.

Volgens Andy Palmer, CEO van Aston Martin Lagonda, roept de naam Valhalla flink wat emotie op. Vooral bij degenen die de eer krijgen om hem te mogen bezitten. Het is volgens hem dan ook een mooie benaming omdat de zitplaats in de Valhalla wellicht een van de mooiste locaties is waar een bestuurder ooit mag zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.