Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin Project 003 met Red Bull onderweg

Aston Martin licht een tipje van de sluier van zijn volgende hypercar. Jawel, de Valkyrie wordt nog niet uitgeleverd, of het ontwikkelingsteam van Aston Martin- en Red Bull-mensen richt zich al op het volgende model. De sportwagen wordt momenteel onder de codenaam ‘Project 003’ ontwikkeld en moet in 2021 de weg op gaan.

Aston Martin Project 003Teaserbew

Voor Aston Martin is de hypercar het tweede gezamenlijke project met Red Bull, al zien de twee partijen de Valkyrie en Valkyrie AMR als twee zelfstandige projecten. De Project 3 wordt echter een auto van een ander kaliber. Waar de Valkyrie niet alleen verschijnt in een oplage van slechts 150 stuks, daar zal de Project 003 in een volume van 500 worden uitgebracht. De sportwagen -met een bagageruimte- zal ook ‘toegankelijker’ worden door zijn prijsstelling en aandrijflijn, al doet Aston Martin daar formeel geen uitspraken over.

Hybride-aandrijflijn

De fabrikant wil wel verklappen dat de Project ‘003’ rond een lichtgewicht structuur wordt gebouwd en zal worden aangedreven door een hybride-aandrijflijn, waarbij een geblazen benzinemotor en een elektro-unit worden gecombineerd. Uiteraard zal Red Bull zijn stempel drukken op de aerodynamische prestaties van de hypercar. Gesproken wordt over actieve aerodynamica met “een voor een straatauto ongekend niveau aan downforce”.

Wereldwijd

De 500 exemplaren worden wereldwijd aangeboden. Hij komt er in een linksgestuurde en rechtsgestuurde versie. Eind 2021 moet de eerste klant zijn sleutels ontvangen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.