Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Aston Martin Valkyrie AMR Pro sneller dan Porsche 919 Hybrid Evo’

Leuk ronderecord heb je daar, Porsche. Het zou zonde zijn als daar wat mee gebeurt. Aston Martin – bij monde van Red Bull-teambaas Christian Horner – blaast hoog van de toren en denkt dat de Valkyrie AMR Pro sneller zal zijn op de Nordschleife dan de Porsche 919 Hybrid Evo.

Aston Martin Valkyrie

In handen van Le Mans-winnaar Timo Bernhard knalde de Porsche 919 Hybrid Evo in 5 minuten en 19,55 seconden over de twintig kilometer lange Nordschleife. Daarmee is de auto bijna een minuut sneller dan het oude record, wat op naam van Stefan Bellof stond. Die zette in 1983 in een Porsche 956 een tijd van 6 minuten en 11,13 seconden op de klok.

Formule 1

Volgens Horner gaat zelfs een Formule 1-wagen niet aan de tijd van de 919 Hybrid Evo komen. Enkele weken geleden pakte de Porsche het absolute ronderecord op Spa-Francorchamps van Formule 1-coureur Lewis Hamilton af. De Aston Martin Valkyrie AMR Pro – de circuitvariant van de Valkyrie – moet echter wel in staat zijn om het de 919 Hybrid Evo moeilijk te maken, aldus Horner tegenover Racefans.net.

Ruim 1100 pk

Wat Horner en het team van Red Bull met Aston Martin te maken hebben? De Formule 1-renstal en de Britse sportwagenfabrikant werken samen aan de ontwikkeling van de Valkyrie, een ruim 1146 pk sterke en 1030 kg lichte hypersportwagen. Van het model worden 150 straatversies gemaakt en 25 AMR Pro-varianten voor op het circuit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.