Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Valkyrie doet mee aan Le Mans

De Aston Martin Valkyrie maakt zijn opwachting bij de legendarische 24 uur van Le Mans. Het Britse merk zet niet één maar twee van de hypercars in met als doel de ultieme winst te pakken.

Aston Martin Valkyrie

De regels voor de LMP1-klasse in de WEC (World Endurance Championship) staan op het punt te veranderen. De FIA wil de typische LMP1-racers weg en er ‘herkenbare’ auto’s voor terug hebben. Daardoor wordt de LMP1 vanaf 2020 een hypercar-klasse vol auto’s die fans ook op straat tegen zouden kunnen komen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Mercedes-AMG One en de Aston Martin Valkyrie. Die laatste gaat in AMR Pro-spec meedoen aan de legendarische 24 uur van Le Mans.

Beperkt

In 2021 verschijnen er twee speciaal aangepaste Valkyries aan de startlijn op Le Mans. Het doel is om als allereerste over de eindstreep te komen. En daarvoor hoeft de auto geen extra upgrades meer te krijgen. Sterker nog, volgens Andy Palmer, CEO van Aston Martin, is het tegenovergestelde van toepassing. Alles aan de Valkyries die aan de race meedoen moet worden beperkt.

Als we Palmer mogen geloven dan zou de Valkyrie in zijn huidige staat iedereen van de baan vegen, maar of hij dan ook de eindstreep zou halen… Daarom wordt de hypercar niet op maximaal vermogen en maximale prestaties ingesteld, maar gaat Aston Martin voor maximale kwaliteit en betrouwbaarheid.

Max Verstappen

Voor Aston Martin is het nu vooral zaak om coureurs te vinden. Palmer geeft aan dat ze op dit moment nog niemand hebben aangenomen voor de race. Maar hier maakt de baas zich absoluut niet druk om. Hij denkt dat hij overspoeld gaat worden door aanmeldingen van goede coureurs. Iedereen wil een winst op Le Mans op zijn CV hebben staan. Het zou zelfs zomaar kunnen dat Max Verstappen achter het stuur van de hypercar kruipt. Hij is immers nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Valkyrie en heeft er waarschijnlijk straks zelfs een in zijn eigen garage staan.

Dit weekend wordt de 87ste editie van de 24 uur van Le Mans verreden. De race begint op zaterdag om 15:00 en eindigt zondag op dezelfde tijd. Grote favorieten zijn weer de twee LMP1-auto’s van Toyota. Deze zijn namelijk 2,7 seconden per ronde sneller dan het eerst volgende LMP1-team.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.