Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Urus onder handen genomen door ABT

ABT is normaliter tuner van alles wat er bij Volkswagen en Audi vandaan komt, maar nu heeft het ook de hand weten te leggen op de Lamborghini Urus. Het is daarmee de eerste getunede Lambo van ABT.

Lamborghini Urus

De Lamborghini Urus blijkt een gewilde auto in de wereld van de tuners (daarbuiten overigens ook). De ene na de andere auto-aanpasser ‘verbetert’ de hoogpotige Lambo op zijn eigen manier. ABT houdt zich in als het aankomt op uiterlijk vertoon, want geef toe hij is al opvallend genoeg. Sterker nog, de Duitse tuner heeft alleen maar onderhuids werk verricht.

Niet voldoende

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de 650 pk en 850 Nm uit de vierliter V8 was niet voldoende. De Duitse tuner heeft daar 60 pk en 60 Nm  aan toegevoegd. Door de aanpassing van de ECU naar de AEC (ABT Engine Control) produceert het blok nu 710 pk en 910 Nm. Daardoor doet de Urus nu zijn 0-100 kilometer per uur sprint niet meer in 3,6 seconden, maar in 3,4.

Daarmee valt deze getunede Urus in het niet bij het exemplaar dat door Manhart onder handen werd genomen. De eveneens Duitse tuner hield zich helemaal niet in en paste niet alleen de krachtbron van de Lambo, maar ook zijn exterieur aan. Gelukkig zijn die visuele ‘upgrades’ niet verplicht als je 812 pk en 980 Nm in je Urus wilt hebben.

Lamborghini Urus Manhart Performance 1

Voor ABT is de stap naar Lamborghini een hele makkelijke. Als huistuner van zo’n beetje alle merken die VW in huis heeft, ontbrak het Italiaanse merk nog. Daarbij is het werken aan de Urus voor de ABT-technici niet helemaal nieuw. Veel van de onderhuidse onderdelen komt bij VW-merken vandaan. Of nu het hek van de dam is en we binnenkort ook door ABT-getunede Bugatti’s, Porsches en Bentley’s kunnen verwachten? De tijd zal het leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.