Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jan 2019

Lamborghini Urus nu ook met dik 800 pk

De Lamborghini Urus is vanaf nu ook leverbaar met dik 800 pk, alleen moet je voor deze vermogensupgrade niet bij Lamborghini zijn, maar bij tuner Manhart Performance.

4,0-liter twinturbo V8

Manhart Performance richt zich voornamelijk op tuning van BMW, Audi en Mercedes-Benz. Deze keer stond ook de Italiaanse Urus op het tuningmenu. Normaliter levert de 4,0-liter twinturbo V8-motor van de Urus 650 pk en 850 Nm. Daarmee is het al een van de sterkste SUV’s ter wereld. Alleen de Jeep Grand Cherokee SRT Trackhack is met dik 707 nog krachtiger. Afijn, dat is ook een totaal andere auto.

Lamborghini Urus Manhart Performance 3

812 pk en 980 Nm!

De Lamborghini Urus is de eerste SUV van een supercarproducent, feit. Manhart Performance zag potentie om het vermogen en koppel van de V8-motor een stevige impuls te geven. Na een uitgebreide upgrade stijgt het vermogen naar 812 pk en 980 Nm. Genoeg voor een 0-100-sprint van slechts 3,6 seconden. De upgrade omvat een aanpassing aan het motormanagement (ECU), de installatie van verbeterde turbo’s en een sportuitlaatsysteem. De 8-traps automaat werd verstevigd om het vermogen te kunnen verwerken.

Nodige uiterlijke upgrades

Zoals gewoonlijk heeft Manhart Performance ook de nodige uiterlijke upgrades doorgevoerd, maar verplicht zijn die niet. Het is ook mogelijk om de ‘Urus by Manhart’ zonder uiterlijke aanpassingen te bestellen en alleen te gaan voor de pk-kuur.. De prijskaartjes van alle upgrades zijn niet bekend. Een Urus kost in Nederland minimaal 277.135 euro.

Lamborghini Urus Manhart Performance 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.