Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

‘BMW M8 snelste BMW op de Nürburgring ooit’

Volgens Markus Flasch, BMW M-baas, moet de BMW M8 de allersnelste BMW ooit op de Nürburgring worden. Hij moet zelfs Porsche 911 Turbo’s kunnen verslaan.

BMW M8 Competition Coupe en Cabrio

Het nieuwe topmodel in de BMW-line-up moet ook de koning van het merk gaan worden. Tenminste, als het aankomt op een rondetijd op de Nürburgring. Daar moet de 600 pk sterke M8, of 625 pk sterke M8 Competition niet alleen alle andere BMW’s het nakijken geven, ook moeten Porsches vooral de achterkant van de bolide gaan bewonderen.

Snelste

Op dit moment is de snelste BMW op de Nürburgring de BMW M4 GTS. Dit racemonster (met speciale waterinjectie in de motor) had 7:27,88 nodig om het 25,95 kilometer lange circuit af te leggen. Dit deed hij met 500 paardenkrachten onder kap en een gewicht van nog 1637 kilogram. Ter vergelijking: de BMW M8 weegt ergens rond de 1800 kilogram (precieze gewicht moet BMW nog bekend maken) en moet dat compenseren met 125 pk. En denk maar niet dat de Porsche 911 Turbo zich zomaar gewonnen geeft, want de snelste 911 Turbo deed 7:29,00 over een rondje Nordschleife. Deze auto weegt net geen 1.600 kilogram en heeft 540 pk onder de kap.

BMW M4 GTS
De snelste BMW op de Nürburgring

Nu is het nog niet duidelijk of BMW de M8 in zijn huidige vorm de baan op stuurt. Flasch speculeerde namelijk ook over mogelijke elektrische hulpmiddelen. Daarmee doelde hij op een mild-hybride-versie van de M8. BMW M is al aan het kijken of dit soort technologie, of andere vormen van elektrificatie op de M modellen passen. Het meest logische lijkt een 48-volt mild-hybrid-systeem. Flasch liet duidelijk weten dat de technologie pas komt als het klaar is. Wanneer dat is…

Gran Coupé

De BMW M8 is nog maar enkele dagen geleden aan het publiek getoond, maar BMW staat alweer met de volgende 8 Serie klaar: de 8 Serie Gran Coupé. We hadden hem eigenlijk nog niet mogen zien, maar toch lekte hij gisteren het internet op. Natuurlijk hebben we de foto’s ook voor u.

We zien hierop een flink verlengde 8 Serie met twee extra deuren en een iets hogere daklijn. Daardoor kunnen er ook daadwerkelijk mensen achterin zitten. Buiten de afbeeldingen om is er nog niets bekend over de auto, maar de verwachting is dat hij exact dezelfde motoren als de reguliere 8 Serie meekrijgt. Meer informatie verwachten we zeer snel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.