Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Vliegende start voor Lamborghini Urus

In eerste instantie dacht Lamborghini in 2018 zo’n 1.100 exemplaren van de Urus te kunnen bouwen. Dat aantal werd kort na de productiestart begin vorig jaar verhoogd tot maximaal 1.300 stuks. Uiteindelijk wist de Italiaanse sportwagenbouwer door de productielijn tot het uiterste te dwingen 1.761 exemplaren van zijn SSUV af te leveren.

Lamborghini Urus

Dat van de Urus meer exemplaren zijn afgeleverd dan verwacht, heeft voor de Italiaanse sportwagenbouwer geen invloed gehad op de bouw van de overige modellen. Van de Huracan en Aventador werden meer auto’s verkocht dan in het jaar ervoor. De afzet van het V10-model nam met 5% toe tot 2.780 stuks. Van de Aventador wist Lamborghini 3% meer auto’s af te leveren, waardoor een recordaantal van 1.209 stuks de fabriekspoort verlieten.

Lamborghini Aventador SVJ Coupe518281Lamborghini Aventador SVJ Coupe

Verkooprecord

Natuurlijk zorgt de bijdrage van nieuwkomer Urus ervoor dat Lamborghini meer auto’s dan ooit tevoren wist te verkopen, maar de afzet van de Huracan en Aventador tezamen lag al boven eerdere resultaten. Voor dit jaar verwacht Lamborghini een nieuw verkooprecord neer te zetten. De Urus gaat zijn eerste volledige productiejaar in. De fabrikant heeft in zijn separate fabriek voor de Urus een capaciteit van meer dan 3.500 stuks en alle units voor 2019 zijn al vergeven. De productieplaatsen voor de Aventador zijn door de introductie van de SVJ Coupé -de Roadster wordt spoedig voor 2020 aangekondigd- reeds ingevuld. De Huracan EVO is inmiddels aangekondigd. Autovisie staat nog deze maand achter het stuur van de opgewaardeerde supercar.

Lamborghini Huracan Performante Duik in de prijslijst 1
Lamborghini Huracán Performante

50 landen

Voor Lamborghini was in 2018 de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt, gevolgd door Groot-Brittannië, Japan, Duitsland en China. Het merk levert zijn modellen in 50 landen.

 

Verkoopverdeling regio:

EMEA*: 2.497 stuks

Noord- en Zuid-Amerika: 1.952

Asia Pacific: 1.301

 

Verkoopverdeling land:

Amerika: 1.595 stuks

Groot-Brittannië: 636

Japan: 559

Duitsland: 463

China: 342

Canada: 316

Italië: 295

..

Nederland: 19

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.