Autovisie
Autovisie Nieuws 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe software Skoda Enyaq ook voor eerdere types beschikbaar

De software-update zoals Skoda die met onmiddellijke ingang op alle nieuw te bouwen exemplaren doorvoert, is ook voor reeds afgeleverde exemplaren beschikbaar. De fabrikant spreekt van versie ME3.

Binnen de nieuwe software-update krijgt de Enyaq een groter praktijkrijbereik. De fabrikant heeft namelijk het accumanagement geoptimaliseerd. Voordeel is dat de software-update ervoor zorgt dat het maximum laadvermogen voortaan 135 kW bedraagt. Die waarde is voor de types met een accupakket met capaciteit van 82 kWh. Voor de modellen met een batterij van maximaal 62 kWh bedraagt de laadsnelheid maximaal 120 kW. De fabrikant geeft aan dat een en ander te danken is aan een verbeterd warmtemanagement van het accupakket. De actieradius profiteert en ligt in de praktijk hoger, zo stelt Skoda. Het merk geeft aan dat een andere verbetering zich in het infotainmentsysteem bevindt. De laad- en rijbereik-graphics laten voortaan ook de bestemming zien en eventueel de benodigde laadstops.

Beschermfunctie Skoda Enyaq

Skoda geeft aan dat het een nieuwe beschermfunctie heeft ingebouwd. Het accupakket wordt daarmee bij de volgende laadstop tot een maximum van slechts 80 procent opgeladen. Uiteraard helpt dit het accupakket te sparen en de levensduur ervan te verlengen. skoda enyaq

De vernieuwde software van Skoda bevat ook verbeteringen voor de Digital Cockpit, het head-up display, het infotainmentsysteem en de online Connect-diensten. Voor bijvoorbeeld de Digital Cockpit en het head-up display geldt, dat erop nu te zien is wat de accucapaciteit in procenten is.  Daarnaast biedt de achteruitrijcamera nu in donkere omstandigheden meer contrast. Dat moet het zicht ’s avonds verbeteren. Ook nieuw is de aangepaste functie onder de knop op het multifunctionele stuurwiel, zodat de bestuurder voortaan sneller kan schakelen tussen de Adaptive Cruise Control (ACC) en Travel Assist.

Gratis update, duurt werkdag

Skoda geeft aan dat de Enyaq-rijders zich niet bij de dealers hoeven te melden. De vertegenwoordigers van het Tsjechische merk nemen contact met de klanten op om de software-update in de werkplaats van de dealer te installeren. Let wel, het totale proces, waarvoor de klant geen kosten maakt, neemt een werkdag in beslag! De importeur geeft aan dat toekomstige updates over-the-air kunnen worden uitgevoerd. De nieuwste exemplaren van de Enyaq en Enyaq Coupé zijn af-fabriek al aangepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.