Autovisie
Autovisie Video 17 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

In detail: Porsche 911 GT3 RS | Sjoerds Weetjes 308

Dit is hem dan, de nieuwe, reeds veelbesproken Porsche 911 GT3 RS. Wat een machine is het geworden. Hij is geheel volgens de racefilosofie ontwikkeld met zo min mogelijk compromissen om een legale straatracer te worden.

Porsche GT-baas Andreas Preuninger is ietwat verlaat, maar zijn agenda zit stampvol. Voor Autovisie maakt hij een uur vrij, al ontmoeten we hem niet op zijn kantoor. De ontmoetingsplaats is de fotostudio van Porsche onder de rook van Stuttgart. Daar maakt de marketing- en PR-afdeling van het sportwagenmerk alle beelden die voor de lancering van de 911 GT3 RS nodig zijn. Onder de felle lampen tussen de witte muren staat Preuningers nieuwste creatie. Porsche 911 gt3 rs

Al drie jaar werkte hij en zijn team aan de circuitracer voor de openbare weg en nu mag hij hem dan eindelijk tonen. Nu ja, we zitten een maand voor de officiële onthulling, dus de auto is nog steeds geheim. Aan het einde van de foto- en videosessie gaat er niet alleen een pyjama over de auto, hij wordt nota bene in een vrachtwagen geparkeerd die afgesloten in een vergrendelde hal de nacht doorbrengt, om er de volgende dag weer uit te rollen voor het vervolg van de shoot.

Kleurkeuze

De 911 GT3 RS is in Ice Grey gespoten. Preuninger heeft dit maal geen invloed op de introductiekleur gehad. “Het was een keuze van het team”, zo geeft hij aan. Dat was anders bij de lancering van de GT3. Preuninger koos voor Shark Blue, net als dat hij voor de groene introductietint van de 991 GT3 RS MkII koos, nadat hij tijdens een evenement werd gevangen door een 911 Turbo uit de jaren 70. Hij fotografeerde de klassieker en stuurde de foto direct door naar de marketingafdeling. Preuninger geeft aan dat de Ice Grey-kleur op de allernieuwste 911 GT3 RS niet tot zijn recht komt in de fotostudio. “Buiten oogt de tint veel mooier, als de zon er op schijnt”, geeft hij aan.

Hoe Porsche 911 GT3 aan Shark Blue komt | Sjoerds Weetjes 242

De Porsche GT3 R kost bijna zes ton

Porsche 911 gt3 rs
Noel van Bilsen

De vriendelijke GT-baas heeft voor de nieuwe 911 GT3 RS alle registers open getrokken. Nooit eerder werd de constructie van de auto zo extreem gewijzigd dan met de 992-generatie. Hij is extreem, zoals je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes hoort. Wil je meer over de Porsche 911 GT3 RS weten, lees dan Autovisie Magazine 17 waarin het topmodel van de GT-reeks uitvoerig staat beschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.