Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Zonder spoiler, niet vleugellam – Porsche 911 GT3 Touring – Review

Wel behoefte aan een zingende zescilinder boxer die niet ophoudt met sleuren totdat hij 9000 toeren draait, maar niet aan een opzichtige spoiler? De 911 GT3 Touring is uw auto.

De aandrijflijn met 510 pk boxer zescilinder is hetzelfde, het chassis ook met dubbele draagarmen op de vooras eveneens, alleen de aerodynamica is op de schop gegaan om van de Touring een discretere verschijning te maken. Standaard met handgeschakelde zesbak (dus niet de zevenbak van de Carrera), maar met de PDK als kosteloze optie. Over opties gesproken: op de Touring is het clubsport pakket met rolkooi en optionele brandblusser (logischerwijs?) niet leverbaar, een achterbankje (helaas?) ook niet. Maar wees gerust, voor de rest valt er weer naar hartenlust te configureren om die vanafprijs van 238.900 euro over de drie ton te tillen.

De ingetogen circuitracer: Porsche 911 GT3 Touring

Niet helemaal zonder spoiler

Behalve door het ontbreken van een gefixeerde achterspoiler is de Touring herkenbaar aan de zilverkleurige raamomlijstingen, meegespoten voorpartij en een interieur een net wat luxueuzere (deels leren) aankleding die niet op de gewone GT3 verkrijgbaar is. Overigens doet de Touring het niet geheel zonder spoiler. Net als de Carrera beschikt ‘ie over een uitklapbaar element dat over de hele breedte van de auto loopt. Alleen neemt hij op de GT3 een nog steilere hoek aan voor extra stabiliteit.

Semislicks

En toch merk je daar zelfs als ervaren leek helemaal niets van tijdens het rijden op de openbare weg – Autobahn daargelaten. In het snelheidsbereik tot 150 km/h waarin je normaliter verkeert op straat, is het effect van de aerodynamische elementen niet aanwezig genoeg. Met semislicks, dubbele draagarmen op de vooras en vierwielbesturing is het weggedrag zoals we dat inmiddels weten zo goed als volmaakt. Absurd hard rijden kost geen enkele moeite. En dat kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Kijk de video om te zien wat we daarmee bedoelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.