Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Meer varianten Skoda Enyaq op komst’

Gisteren trok Skoda eindelijk het doek van de Enyaq Coupé, de tweede carrosserievariant van de populaire elektrische SUV. Maar er zijn meer varianten op komst.

Dat laat Oliver Stefani, designbaas bij Skoda, weten aan Autovisie. Wat we precies kunnen verwachten kan hij echter nog niet vertellen. Maar dat er meer versies van de Enyaq zullen verschijnen, lijkt een zekerheid. “Ik denk dat we nog wel wat interessante dingen in de pijplijn hebben”, zo laat de 53-jarige ontwerper weten.

Skoda Enyaq Coupé is nu eindelijk officieel

Geen verrassing

Gezien het succes van de Enyaq mag dat geen verrassing zijn. Hier in Nederland was de elektro-SUV het bestverkochte model van Skoda, maar de auto voerde ook de algemene ranglijst van elektrische auto’s in ons land aan. In Nederland leverde de fabrikant 6621 modellen, wereldwijd gaat het om zo’n 45.000 auto’s.

Dat succes moet worden uitgebreid met de Enyaq Coupé, die gisteren zijn debuut beleefde. Het model staat over enkele maanden in de Nederlandse showroom en mag gezien worden als de broer van de Volkswagen ID.5 en Audi Q4 E-tron Sportback. Technisch is het model identiek aan de reguliere Enyaq, ook de afmetingen komen overeen. Vanaf de B-stijl loopt de daklijn echter af, om vanaf de C-stijl sterk naar beneden te dalen.

RS-versie

Uniek voor de Enyaq Coupé is de RS-versie. Die heeft een vermogen van 220 kW, sprint in 6,5 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 180 km/h. Verrassend zijn die cijfers niet, want de Enyaq Coupé RS is identiek aan de Volkswagen ID.5 GTX. Verder heeft de RS unieke wielen en een flinke diffuser. Waarom de RS geen spoiler heeft om het sportievere karakter te benadrukken? “Dat vonden we teveel van het goede”, zo laat Stefani weten. Of Skoda ook een RS-versie van de reguliere Enyaq gaat leveren (zoals Volkswagen wel met de ID.4 GTX doet), is nog niet bekend.

Overigens voert Skoda ook direct een update op de Enyaq Coupé door. Zo heeft de nieuwste telg geüpdatete software, en wijkt de layout van het infotainmentsysteem iets af. Volgens de fabrikant is ook de helderheid van het scherm aangepast en verbeterd. Daarnaast kunnen vaak gebruikte parkeerplekken in het systeem worden opgeslagen, zodat Park Assist automatisch kan worden geactiveerd.

Prijs Skoda Enyaq Coupé

De Skoda Enyaq Coupé staat over een aantal maanden in Nederland. Wat de prijs van de kersverse elektro-auto wordt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.