Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Skoda-camper die nooit gebouwd zou worden is er nu toch!

In maart van dit jaar maakte 29 leerlingen in samenwerking met Skoda een Enyaq iV camper. Leuk schoolprojectje of een goede 1 aprilgrap, dachten we toen. Echter, nu is de kampeerwagen echt gebouwd.

De speciale Skoda is gericht op digital nomads, een term voor mensen die met hun laptop overal kunnen werken en dus rond kunnen reizen. Maar hoe maak je in vredesnaam een camper en kantoor van een Enyaq? De SUV is groot, maar om er in te gaan werken en wonen…

De Skoda Enyaq iV wordt Roadiaq camper

De leerlingen hebben 2.000 uur gewerkt aan het ombouwen van de Skoda Enyaq iV tot camper. Ze noemen het bouwwerk: de Roadiaq.

Skoda Roadiaq, Enyaq iV, camper
(Afbeelding: Skoda)

Allereerst is de EV verhoogd en is er boven het dak een raam geplaatst. In het interieur is hierdoor ruimte voor kastjes en heb je veel meer hoofdruimte. Wel zo lekker als je de hele dag in je camper moet werken. Echt veel leefruimte is er niet. Maar met een bank, televisie, airco en verwarming en een dressoir is er prima in te leven. Een echt fijne werkplek lijkt de camper niet te zijn. Je bed is immers ook je bank. Een echt bureau ontbreekt.

Heb je in het interieur te weinig ruimte, dan kan je een tent aan de camper maken. Bij het rechterportier is zelfs een luifel aan te koppelen. Wil je ook kunnen douchen, dan is dit als extra bij te bestellen. Net als een survivalkit en een zonnepaneel.

Niet te koop

Van de Skoda Rodiaq camper wordt slechts een exemplaar geproduceerd. Concrete aanwijzingen dat dergelijk model ooit in productie gaat, zijn er niet.

Skoda niet bang voor opmars Chinese auto’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.