Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Woningtekort? Deze Skoda Enyaq iV camper is de oplossing!

Het woningtekort in Nederland is een groot probleem, daarom besloten sommige Nederlanders in een camper te gaan wonen. Skoda laat nu een Enyaq iV camper zien voor deze digital nomads.

De camper is niet helemaal ontwikkeld door Skoda zelf. De fabrikanten werkten samen met 29 leerlingen aan dit concept. Of zou het toch een 1 aprilgrap zijn?

Skoda Enyaq iV camper

De Skoda Enyaq iV camper is vooralsnog enkel een idee. Desondanks is het een leuk om te zien hoe een kampeerwagen gebaseerd op een elektrische SUV eruit zal zien.

Skoda Enyaq iV camper, woningtekort
(Afbeelding: Skoda)

De Skoda Enyaq iV camper heeft een verlengd en verhoogd dak waardoor er meer ruimte in het interieur ontstaat. Dit is nodig omdat er in de SUV geleefd moet worden. De kampeerwagen moet immers dienen als kantoor, slaapplek en leefruimte.

Skoda Enyaq iV camper, woningtekort
(Afbeelding: Skoda)

In het conceptmodel vind je een bed met daaronder een kast. Tegenover het bed hangt een scherm. Boven de normale koets zijn vakken voor extra opslagruimte. Hoewel de studenten benadrukken dat het ook een rijdend kantoor is, laat Skoda niet zien hoe de ruimte om te toveren is in mobiele werkkamer. Die ruimte is er ook niet echt. De Skoda Enyaq iV is wellicht toch niet zo geschikt als camper.

ID.Buzz wellicht een betere keuze

Wil je een kampeerwagen op het MEB-platform van Volkswagen, dan kan je beter gaan voor de ID.Buzz. Deze auto is een stuk ruimer en moet ook uiteindelijk als camper-versie op de markt komen. Deze zou in stijl van het California-model worden gemaakt. Echter, de ID.Buzz als camper zal je vooralsnog zelf moeten ombouwen. Verwacht wordt dat de kampeerwagen pas in 2025 op de markt verschijnt.

Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz als MPV. (Afbeelding: Volkswagen)

Wil je toch al kamperen met een EV, dan kan je ook voor een daktent gaan. Dit is een stuk goedkoper (als je al een EV hebt), maar wel minder comfortabel dan een camper. Autovisie selecteert 4 elektrische auto’s die prima geschikt zijn voor een daktent.

Skoda Enyaq RS iV breekt twee wereldrecords voor driften

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.