Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Wordt dit de elektrische auto van het volk?

Er worden steeds meer elektrische auto’s verkocht. In de toekomst zal naar alle waarschijnlijkheid een groot deel van Nederland met een EV rijden. Maar wat wordt de nieuwe ‘volksauto’? De Volkswagen ID.2, de Renault 5 of toch een ander model?

Het succes van auto’s als de VW Kever, VW Golf en Toyota Corolla en Ford Fiesta (om maar wat verkooptoppers te noemen) zit ‘m voor een groot deel in prijs. De bereikbaarheid van een model is voor een groot deel verantwoordelijk voor de verkoopaantallen.

Volkswagen ID.2 of Renault 5

Elektrische auto’s zijn nu nog duur, maar hier moet in de toekomst verandering in komen. Zo werkt Volkswagen aan de ID.2, een model dat minder dan 25.000 euro moet gaan kosten. Renault komt op zijn beurt met de 5, die ongeveer even duur moet worden.

De productiekosten van de Franse elektrische auto liggen in ieder geval 30 procent lager dan die van de Zoe. Dat model heeft op dit moment een prijskaartje van 34.895 euro en is simpelweg nog te duur voor velen. Daarbij is het design van de Renault 5 een stuk aantrekkelijker.

Volkswagen neemt afscheid van legendarisch model

De Renault 5 staat op het CMF-B EV-platform. Dit platform bestaat voor 70 procent uit onderdelen van het CMF-B-platform waarop onder andere de Clio V en de Captur II gebouwd zijn. De overige 30 procent is nieuw.

Maar wat wordt dan de elektrische auto van het volk?

Dat is lastig te voorspellen, maar de ID.2 en Renault 5 zijn beide goede kanshebbers. Renault stelt echter dat hun model onder de prijs van de concurrentie moet duiken. Of je hier iets – en wat – voor inlevert, is nog onduidelijk. Over de elektrische Renault 5 is nog niet veel bekend. Van de ID.2 weten we echter al meer. Zo weten we dat de elektrische B-segmenter tot wel 450 kilometer aan rijbereik heeft. In onderstaande video laat Autovisie-redacteur Coen Grutters je alles van het elektrische model weten.

Deze compacte elektrische auto’s kun je binnenkort verwachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.