Dennis Wilman
Dennis Wilman Video 31 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuw Succes? – Renault Captur (2019) – Test

De eerste generatie Renault Captur was de juiste auto op het juiste moment. De vraag naar stads-SUV’s kwam razendsnel opzetten en het werd dan ook een megasucces. Inmiddels is de concurrentie wakker en is het aanbod in SUV’s in het compacte segment gigantisch. Kan de nieuwe Captur wederom een succes worden? In deze video schat Autovisie redacteur Peter Hilhorst de kansen van de Renault in.

De nieuwe Renault Captur staat wederom een verlengd Clio-platform en is in alle richtingen gegroeid. Gegroeid zijn ook de personalisatiemogelijkheden. Meer kleuren, meer wielkeuzes en daktinten dan ooit tevoren. Er zouden liefst 90 exterieurcombinaties mogelijk zijn. Alsmede veel variaties in het interieur. Met daarin uiteraard ook weer standaard een verschuifbare achterbank. Allesbehalve gemeengoed in dit segment. De prijzen starten bij 21.590 euro en daarmee bevindt hij zich in het hart van het enorm gegroeide segment. In 2013 was de Captur de eerste stads-SUV, inmiddels bestaat het segment uit twintig versies.

Plug-in hybride

De levering start in december en er is keuze uit drie motorvarianten. Een 1,0-liter driecilinder met 100 pk en twee varianten van de 1,3-liter viercilinder met 130 pk of 155 pk. Die laatste is alleen leverbaar met een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Volgend jaar komt er ook een plug-in hybride variant met naar verwachting 160 pk en naar schatting 300 Nm aan koppel.

Met de Clio heeft Renault een grote stap gezet op het gebied van bouwkwaliteit en trekt het Franse merk die lijn door in de Captur? Hoe zit het met het rijgedrag van de Captur die voorheen wat onrustig was? En het meubilair? De kofferbak? Allemaal vragen die in deze video worden beantwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.