Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Skoda Enyaq is de droom van iedere kampeerder

Skoda heeft speciaal voor de zomer een one-off kampeerauto gebouwd van een doodnormale Enyaq. De EV krijgt onder meer een luxe daktent en een uitschuifbaar bed. Met deze Enyaq kan je overal duurzaam kamperen.

De Skoda wordt geïntroduceerd onder de naam Enyaq iV 80 FestEVal. De ideale auto voor het festivalseizoen dus. Helaas is de kans dat we hem kunnen uitproberen bijzonder klein. Er wordt er namelijk maar een van gebouwd!

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de Enyaq

Volgens Skoda is dit model de juiste keuze voor iedere kampeerder die op een milieubewuste manier de wildernis wil trotseren. Om dat te doen heeft Tsjechische fabrikant EGOE in de achterbak een heuse kampeerunit verwerkt. De unit schuift zonder moeite in en uit de 585 liter grote kofferbak. Met deze contraptie krijg je de beschikking over een gaskooktoestel, inklapbare wasbak en wat opslagruimte.

Doordat de ‘keuken’ zo makkelijk verstopt wordt in de kofferbak heeft dit dus geen gevolgen voor de achterbank, die volledig bruikbaar blijft. Leg je ze echter plat, dan creëer je ruimte voor twee slaapplekken. Combineer dat met de daktent waar ook twee mensen kunnen bivakkeren en je kunt een klein gezin huisvesten in de Skoda.

Vooraleer je op de ingeklapte achterbank kunt slapen is het echter wel zaak om het frame in elkaar te zetten. Dat is een fluitje van een cent want het frame vouwt zo om de stoelen heen. De kussens die het matras vormen hebben bovendien hun eigen opslagplek in de Enyaq.

Gestroomlijnde tent op een

Het meest opvallende aspect van de Skoda Enyaq FestEVal is natuurlijk het bouwwerk op het dak. Deze gestroomlijnde tent wordt bereikt via een ladder die in de tent wordt opgeslagen. Het opbouwen en afbreken duurt volgens Skoda slechts luttele minuten. In de tent ligt bovendien een ventilator op zonne-energie mocht de hitte je even teveel worden én een geïntegreerde zaklamp. Wel zo praktisch. Ondanks de tent op het dak kan de Enyaq een weerstandscoëfficiënt overleggen van 0,257.

Skoda Enyaq FestEVal

Kortom, dit is het perfecte kampeervoertuig voor de gemiddelde avonturier. Het is natuurlijk wel een auto van grofweg 50.000 euro, dus als de wagen ooit verkocht wordt zouden we de Zwarte Cross afraden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.