Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Is de nieuwe Mazda 6 met achterwielaandrijving aanstaande?

Een nieuwe Mazda 6 met achterwielaandrijving lijkt werkelijkheid te gaan worden. Zien we het model in de eerste helft van 2022?

Wel als het aan het Japanse Spyder 7 ligt. Dat medium meldt namelijk dat we begin 2022 een compleet nieuwe Mazda 6 kunnen verwachten. Het klopt in ieder geval met eerdere geruchten over het nieuwe model, want in 2020 schreven we al dat de auto eind 2022 op de markt verschijnt. Een introductie begin volgend jaar klinkt dus logisch.

Nieuwe Mazda 6 neemt klassieke BMW-filosofie over

Achterwielen

Het wordt een voor de autowereld uniek model. Waar iedereen overschakelt op elektrificatie en zelfs BMW meerdere voorwielaangedreven auto’s bouwt, komt Mazda weer met een achterwielaangedreven auto. Juist, in de nieuwe Mazda 6 gaan alle pk’s naar de achterwielen. Lekker tegendraads. Laat dat maar aan Mazda over.

En alsof dat nog niet genoeg is, komt het nieuwe model ook op de markt met een zes-in-lijn-motor. Wél bijgestaan door een 48 volt-systeem en dus een milde hybride, maar dat mag de pret niet drukken. Volgens eerdere berichten van onder andere Car and Driver is die motor, die gekoppeld wordt aan een achttraps automaat, goed voor zo’n 350 pk. Klinkt heerlijk, toch?

Diesel en PHEV

Naast die zes-in-lijn-benzinemotor is Mazda volgens het Japanse medium voornemens om een zescilinder diesel te introduceren, ook voorzien van mild hybrid-techniek. Daarnaast wordt er gewerkt aan een plug-in hybride-variant.

Mazda Vision Coupé - Autovisie.nl

Het is nog maar zeer de vraag of de zes-in-lijn ook naar Europa komt, laat staan Nederland. Verschillende Aziatische auto’s waar we warm van worden, zoals de nieuwe Nissan Z en Subaru BRZ, komen door de strenge emissieregels niet naar Europa. De kans is dus aanwezig dat Mazda de 6 enkel als PHEV naar ons continent brengt, en de zes-in-lijn lekker in Japan houdt.

Mazda Concept Vision Coupe

Kortom, het is nog even afwachten. Dat geldt ook voor het design van de nieuwe 6. Hoogstwaarschijnlijk borduurt de nieuwkomer voort op de Concept Vision Coupe. Die fraaie concept car liet Mazda in 2018 op de Tokyo Motor Show zien. Dat was een prachtig gelijnde vierdeurs sedan, die ons wel erg deed denken aan de Aston Martin Rapide en Lagonda Taraf. En da’s absoluut geen probleem.

Mazda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.