Zoek artikelen en videos op merk

Mazda 6 test, nieuws, prijs en meer

De Mazda 6 is een personenwagen uit het zogeheten D-segment van de markt welke door de Japanse autofabrikant Mazda wordt aangeboden sinds 2002. De huidige, derde generatie is leverbaar als vierdeurs sedan en vijfdeurs stationwagon. Een review over de Mazda 6 vind je hier. Productnieuws over de Mazda 6 en Mazda modellen vind je hier.

Eerste en tweede generatie

De eerste generatie Mazda 6 werd in 2002 geintroduceerd. Het model verving de succesvolle Mazda 626. In 2007 was het de beurt aan de tweede generatie die tot 2012 werd gebouwd. De derde generatie staat sinds 2012 in de showrooms. Mazda hanteert een iets andere politiek ten aanzien van de vernieuwing van zijn modellengamma. Bijna elk jaar ondergaat elk model van het gamma een kleine update, die meestal betrekking heeft op de onderhuidse techniek.

Betrouwbaarheid van Mazda 6

Niet alleen scoort de Mazda 6 hoog wat betreft veiligheid, alle Mazda modellen staan bekend om hun betrouwbaarheid. Qua veiligheid wordt er hoog ingezet op het voorkomen van ongelukken; zo is de Mazda 6 standaard voorzien van Lane Keep Assist, een Radar cruise control die de afstand tot de voorligger meet en de snelheid dienovereenkomstig aanpast en dode hoek monitoring.

Mazda modellengamma

Het Japanse Mazda concern heeft een overzichtelijk modellengamma waarvan de hierboven beschreven Mazda 2 het instapmodel vormt. Daarboven is de nieuwe Mazda 3 gepositioneerd; een compacte vierdeurs sedan die ook als vijfdeurs hatchback wordt geleverd. De 6 is een groot formaat sedan in het zogeheten D-segment van de markt. De CX3 en CX 5 zijn twee sterke troeven in het crossover/SUV-segment en zullen binnenkort worden vergezeld van een derde model; de CX-30. Tenslotte is er de MX5 als betaalbare tweezits sportwagen die zowel als targa en in een volledig open uitvoering met stoffen kap wordt geleverd.