Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Moderne opvolger van de Peugeot 205 lijkt uitgesloten

Nadat Renault dit jaar een moderne interpretatie van de Supercinq heeft laten zien, hopen tal van Peugeot-liefhebbers waarschijnlijk ook op een nieuwe 205. Die gaat er waarschijnlijk niet komen.

Dat blijkt uit de woorden van de kersverse ceo van Peugeot, Linda Jackson. In gesprek met het Britse Autocar geeft ze antwoord op de vraag of Peugeot zich gaat verdiepen in de wereld van retro-auto’s. “Iedereen vroeg me dat toen ik bij Citroën werkte, en toen gaf ik exact hetzelfde antwoord als ik nu doe. Ik ben altijd een beetje huiverig om iets te recreëren dat geweldig was.”

Peters Proefrit: Peugeot 205 Rallye

Innovatie

“Onze geschiedenis is natuurlijk belangrijk. Wat er in het verleden is gebeurd, inspireert voor de toekomst. Dus ja, natuurlijk halen we onze inspiratie uit het verleden. Maar teruggaan en een retro-versie van een auto maken? Ik weet niet zeker of je daarmee innovatie aantoont. Peugeot is erg innovatief, en ik zou daarom het liefst juist heel moderne concepten laten zien.”

peugeot_205_3-door_291

Desondanks is Peugeot onlangs nog in het verleden gedoken. Het gaat om het nieuwe logo van de Fransen, dat duidelijk teruggrijpt op de rijke historie van de autobouwer uit Sochaux. De gloednieuwe Peugeot 308 zal dat logo als eerste op z’n neus krijgen. Daarna volgen andere modellen, als er een nieuwe generatie of een facelift wordt aangekondigd.

Peugeot 205 1.1 Forever (1994) – Uw Garage – Video

Peugeot 208 GT-Line

Peugeot 208

Een nieuwe Peugeot 205, zonder meer een van de meest geliefde en legendarische auto’s van de fabrikant, keert dus niet terug. Desalniettemin grijpt het recente model uit die bloedlijn, de 208, wel degelijk terug naar z’n illustere voorvader. Dat zit ‘m bijvoorbeeld in de C-stijl, die een knipoog is naar de beroemde 205.

e-legend-concept-10006

In 2018 dook Peugeot overigens opnieuw in het verleden. Ditmaal om de iconische 504 Coupé te eren, met het studiemodel e-Legend. Dat was echter niet de primaire reden om die auto te laten zien. Nee, Peugeot stond destijds aan de vooravond van een elektrisch offensief en wilde de mogelijkheden van autonoom rijden met de wereld delen. En daarvoor zocht het naar een fraaie koets. Toen kwam plots de verjaardag van de 504 Coupé onder de aandacht van het ontwerpteam. Vandaar dat ze voor een moderne interpretatie van de fraaie coupé. Iedereen reageerde louter positief op de e-Legend. Maar dat je ‘m ooit zelf kunt kopen, kun je wel uit je hoofd zetten. Het was slechts een jasje om bijzondere techniek met de wereld te delen. De e-Legend zal, zoals het er nu naar uitziet, nooit van de productieband rollen.

Peugeot-merkwapen op e-Legend was ultieme test

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.