Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 23 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Peugeot 205 1.1 Forever (1994) – Uw Garage – Video

De auto van Mark van der Ent is ouder dan hijzelf en stond al op het pad voor hij zijn rijbewijs had. Het verhaal van zijn Peugeot 205. 

“Rond mijn tiende ben ik gek geworden op auto’s en vanaf dat moment was ik er eigenlijk altijd mee bezig. Ik wilde ook zo snel als het kon een auto te kopen. Het moest een Volvo zijn – het merk waar mijn ouders in rijden – óf Frans. Dat het een Peugeot 205 is geworden, komt doordat we eigenlijk al heel mijn leven in Frankrijk op vakantie gaan. Ik heb daar een voorliefde opgebouwd voor de jarentachtigauto’s die je daar nog zoveel rond ziet rijden. Mijn gedachte was: als ze zo lang rond blijven rijden, moeten ze wel goed zijn. Het comfort is natuurlijk ongeëvenaard en er zit weinig elektronica in. Kortom: de ideale beginnersauto.”

Helemaal verprutst

“Ik was veel online aan het zoeken en ben in oktober 2019 eerst gaan kijken bij een auto die echt helemaal verprutst was. Dit was de tweede Peugeot 205 waar ik op af ging. Ik bood eerst 850 euro, maar kreeg een bericht terug dat dat te veel was. Na mijn tweede bod van 750 euro kreeg ik als antwoord dat ik ‘m voor 700 euro op mocht halen.”

Uw Garage

Het complete verhaal van Mark van Ent en zijn Peugeot 205 vind je nu in Autovisie Magazine nummer 2, dat momenteel in de winkels ligt. Heb je zelf een bijzondere auto met een net zo bijzonder verhaal? Stuur dan een mail naar [email protected] en vertel iets over jou en je liefde met vier wielen. Wie weet schitteren jullie dan binnenkort zelf in Uw Garage!

Of heb je de behoefte om inspiratie op te doen? Dan ben je op onze website en ons YouTube-kanaal aan het juiste adres. Via onze afspeellijsten kun je eindeloos veel video’s van eigenaren met bijzondere auto’s kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.