Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Peugeot 205 Rallye, de budget GTI

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een zeldzame klassieker: de Peugeot 205 Rallye.

De Peugeot 205 Rallye was het betaalbare alternatief voor de GTI’s van het merk. Hoewel die snellere versie meer aandacht kregen van liefhebbers, is de Rallye ook een heerlijke stuurmansauto.

Goedkoper dan een GTI

Als je vanuit een GTI de Peugeot 205 Rallye binnenstapt en gaat rijden, merk je direct waar het verschil zit. De goedkopere versie heeft namelijk geen luxe en nauwelijks geluidsisolatie. Ook op het exterieur is bezuinigd. Zo krijgen kopers van de occasion 13 inch stalen wielen, hoekige spatbordverbreders en zijn er geen mistlichten geplaatst.

Peugeot 205 Rallye, occasion, gti
(Afbeelding: AutoTrack)

Hoewel de Peugeot 205 Rallye dus minder uitgebreid is dan de GTI’s, heeft het ontbreken aan sommige opsmuk en onderdelen ook zijn voordeel. Het model weegt slechts 794 kilogram, dat is bijna 40 kilogram lichter dan de GTI met 1,6-liter viercilinder. Daarbij was-ie zo’n 7.000 gulden goedkoper dan die GTI.
Het verschil in gewicht is ook te danken aan het motorblok.

Peugeot 205 Rallye, occasion, gti
Het interieur van de gevonden occasion. (Afbeelding: AutoTrack)

De viercilinder onder de kap heeft van oorsprong een slagvolume van 1,1 liter. Door Citroëns motortuner Danielson werd het motorblok opgeboord tot 1294 cm3.  Daarnaast had de TU24-motor een scherpere nokkenas, grotere kleppen, dubbele Weber-carburateurs en een ander inlaat- en uitlaatkanaal. De krachtbron levert hierdoor iets meer dan 100 pk. Wil je nog meer weten over de Peugeot 205 Rallye? Kijk dan onderstaande video. Hierin neemt Peter Hilhorst je mee in de bijzondere Fransoos.

De Peugeot 205 Rallye als occasion

Autovisie vindt een Peugeot 205 Rallye als occasion. De 205 komt uit 1989 en heeft sinds dien iets meer dan 164.000 kilometer gereden. De auto ziet er optisch – op de foto’s – nog super goed uit. Het prijskaartje is dan ook flink, bijna 26 mille!

(Afbeelding: AutoTrack)

Deze occasion wil je: Volkswagen SP2, de VW die je nog niet kent!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.