Laatste Bentley Mulliner Bacalar in zicht
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F02%2FNVB4531Bentley-Bacalar.jpg)
Bentley Mulliner verwacht of in april of in mei de reeks van twaalf exemplaren van de Bacalar af te ronden. Dat is enkele maanden later dan gepland. De coachbuilding-afdeling van Bentley rekende er voorafgaande aan de productiestart op om de complete oplage in 2021 te voltooien.
De vertraging is uiteraard te wijten aan de coronacrisis, waardoor de autobouwer de productiestart moest uitstellen en de ontwikkeling van de open tweezitter meerdere malen moest onderbreken. Sowieso werd de onthulling van de Bacalar al door de coronacrisis verstoord. De fabrikant wilde de cabriolet zonder dak presenteren op de Autosalon van Genève 2020. Maar die autotentoonstelling ging in maart 2020 door de corona-uitbraak niet door.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F02%2FNVB4584Bentley-Bacalar.jpg)
Zonder softtop
De bouw van de Bacalar heeft grotendeels plaats op de reguliere productielijn van de Continental-familie. Hij start zijn leven als een GTC Speed, waarbij tijdens het productieproces enkele componenten achterwege worden gelaten. Het gaat om onderdelen die specifiek voor de GTC en niet voor de Bacalar zijn bestemd, en ook niet op de Continental GT terugkomen. Zo kan de Bentley de montage van bijvoorbeeld de softtop deactiveren zonder dat het fabricageproces opnieuw geprogrammeerd dient te worden.
Koolstofvezel body
Aan het einde van de productielijn gaat de open Bentley naar de personaliseringsafdeling, Bentley Mulliner, gevestigd aan de overzijde van de fabriek in Crewe. Daar ontdoen de medewerkers van Mulliner de cabriolet van onder andere zijn aluminium bodypanelen. De Bacalar beschikt over een carrosserie van carbon fibre, al zijn de hertekende motorkap en deuren vanwege regelgeving van aluminium vervaardigd. Ook de stoelbekleding, dashboardaankleding, bagageruimte krijgen daar hun specifieke afwerking, net als andere onderdelen waarvoor Mulliner een specifiek ontwerp heeft gemaakt.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F02%2FNVB4549Bentley-Bacalar.jpg)
Eén voor Benelux
Waar de door een W12-motor met 659 pk op de vier wielen aangedreven Bacalar allemaal te zien zal zijn, is niet bekend. Bentley levert de open tweezitter in Groot-Brittannië af om vervolgens de klant te helpen met de typegoedkeuring van de auto waar dan ook ter wereld. Bentley weet vooraf ook niet waar de klant zijn Bacalar gaat registreren. De clientèle van de 1,6 miljoen euro kostende barchetta beschikken over het algemeen over meerdere huizen op meerdere continenten. Volgens de fabrikant komen de kopers van de twaalf exemplaren uit het Midden-Oosten, Azië, Europa en (het merendeel) Amerika. Binnen de Benelux is één exemplaar aan een Nederlander toegewezen, ondanks dat er meer belangstellenden waren.
Lees ook:
Ook interessant
-
Hier zit de ‘geheime’ kluis in de Ford Explorer
-
Autovisie Kennisquiz: opmerkelijke politieauto’s
-
Je raadt nooit hoe extreem veel duurder occasions van Audi zijn geworden
-
Waarom deze klassieke lelijkerd bijna 350.000 euro kost
-
De Ford Capri komt terug! Maar niet zoals jij zou willen…
-
Volkswagen-diesel gehad? Dit is hoeveel compensatie je moet krijgen
-
Hoe Ford 3 miljard dollar verliest op de populairste auto van Amerika
-
Je elektrische auto draadloos opladen kan sneller dan je denkt
-
Gaat Genesis Tesla in Europa verslaan met een nieuwe elektrische auto?
-
Eigenaren elektrische auto niet meer bang voor lege accu
-
Volkswagen neemt afscheid van legendarisch model
-
Dit is hoe sommige flitspalen kunnen zien of je gedronken hebt