Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo ziet de eerste Bentley Bacalar Mulliner eruit

Het is eindelijk zover, de allereerste Bentley Bacalar Mulliner is klaar voor aflevering. De eerste van twaalf auto’s is rechtsgestuurd en blijft in Groot-Brittannië. Maar er zet er één koers naar de Benelux. Bacalar and Blower Continuation Series - 3

Alweer in februari 2020 presenteerde Bentley de in minder dan een jaar ontworpen Bacalar Mulliner. De exclusieve, 1,5 miljoen pond kostende (exclusief belastingen) barchetta (want geen dak) zou vervolgens in 2020 worden doorontwikkeld, zodat begin 2021 de eerste klanten hun chique sleutelbox in ontvangst zouden nemen. Met enkele maanden vertraging is nu het moment daar. Het exemplaar volgt na een designstudie, het inmiddels bekende gele exemplaar waarvan Autovisie exclusief een video maakte op het Motor Circuit Goodwood, en het testvoertuig Car Zero. Nu volgen er nog elf, waarvan één exemplaar naar de Benelux komt.

Levende lijve

Bentley was van plan om de open tweezitter op de Autosalon van Geneve 2020 te presenteren, maar de autoshow ging door de uitbraak van de coronacrisis uiteindelijk niet door. Hoewel Autovisie enkele weken voor de geplande presentatie de designstudie als enige medium in de Benelux in levende lijve mocht aanschouwen, was dat voor de twaalf kopers niet mogelijk. Alle exemplaren zijn dan ook via een digitale verbinding samengesteld, waarvoor Bentley de speciale configurator van de designafdeling gebruikte.

EXCLUSIEF: Bentley Bacalar is nieuw startpunt voor Mulliner

Bentley Bacalar kost 1,5 miljoen en heeft geen dak!

Bentley Bacalar maakt zich op voor reis naar Benelux

De koper van de eerste Bacalar Mulliner koos voor de carbon fibre carrosseriedelen in de champagne-kleur Atom Silver. Hij staat verder op 22 inch Bacalar-wielen in Tri-Finish met gepolijste oppervlakken en dark grey satin spaken met Moss Green-accenten. De laatstgenoemde kleur zie je ook terug op de grille, de centrale ‘balk’ en de behuizing van de koplampen. Rond de powerdomes achterop heeft de klant voor details in glanzend zwart gekozen, dat tevens voor op de A-stijlen, de luchtroosters in de motorkap, inzetstukken op de bumper en remschijven is toegepast.

Moss Green

Het interieur, dat bij Bentley altijd pure luxe en de ultieme personalisering is, kent in de allereerste Bacalar Mulliner ook het zwart/groene thema. Het Beluga-leder is geaccentueerd met Moss Green, terwijl de stoelbekleding een specifiek Bacalar-patroon kent. Voor de zitvlakken van de stoelen koos de klant Nappa-leder. De afwerking van dashboard en portieren bestaat uit Open Pore Riverwood en Gloss Black-fineer met een satin bronze-detailing.

Bagageset

Achter de twee stoelen staat geen achterbank of zetels, maar ligt een Bacalar-bagageset, vervaardigd van Beluga-huid met contrasterende gestikte Bentley-merkwapens en Bacalar-patroon in Moss Green met Beluga Nappa-lederen piping.

Video Bentley Bacalar

Alles over de Bacalar weten? Check deze exclusieve video:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.