Autovisie
Autovisie Nieuws 4 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Zelfs voor Bentley Mulliner is deze Bacalar grensverleggend | Sjoerds Weetjes 277

Met een oplagecijfer van slechts twaalf stuks is de Bentley Mulliner Bacalar een zeer exclusieve verschijning wereldwijd, maar door alle klanten hun barchetta uitvoerig te laten specificeren, bestaan er geen twee dezelfde. De Nederlandse koper wist zelfs Bentley Mulliner te verrassen met een heel specifieke vraag.

Mulliner is de afdeling waar Bentley heel specifieke klantenwensen in behandeling neemt. Heeft de klant een specifieke wens, dan draagt Mulliner daar zorg voor. De vragen lopen uiteen van een specifieke carrosseriekleur of een bijzondere afbeelding in de lederen bekleding tot het ontwikkelen van een persoonlijke carrosseriekleur of het verwerken van een speciale boom als interieurafwerking. Bentley Mulliner Bacalar

De eerste van een serie

Maar het maatwerk gaat een stukje verder met coachbuilding. Bentley Mulliner bouwt in opdracht van een klant een nieuw ontworpen model, zoals het deed met de Mulsanne Grand Limousine die er uiteindelijk in een gelimiteerde serie kwam. Vanuit Mulliner zelf verscheen een open tweezitter zonder dak. Deze Bentley Mulliner Bacalar vormt het startpunt voor een reeks limited editions, waarvan er elke twee jaar een nieuw uitgave in afwijkende vorm zal verschijnen. Binnen Bentley Mulliner maakt men zich al op voor het tweede model, al is het project van de eerste variant nog niet afgerond. Slechts twaalf stuks van de Bacalar verschijnen er. De fabrikant rond in april of mei de bouw van de laatste auto af.

Uniek verzoek

Waar de kopers vandaan komen, communiceert Bentley vanwege privacy-oogpunt uiteraard niet. Maar één van de kopers meldde zich alweer twee jaar terug voor de eerste maal bij Autovisie. Hij is geselecteerd om een van de twaalf exemplaren te mogen kopen. Zijn exemplaar kwam onlangs binnen en Autovisie mocht exclusief een video van de enige Bacalar in de Benelux maken. Bentley Mulliner Bacalar

Een auto waarvan er weliswaar twaalf bestaan, maar deze in Alpine Green-gespoten Bacalar is misschien wel de meest extreme versie binnen de twaalf stuks. Voor deze auto werd Bentley Mulliner uitgedaagd om een specifieke wens in vervulling te laten gaan. Wat het speciale en unieke verzoek was, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 277 van Sjoerds Weetjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.