Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 5 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Simca 1000 S Coupé (1968) – Uw Garage

We kunnen de manier waarop Henk de Jong werkt gerust origineel noemen. Maar dan niet zoals puristen het bedoelen. Geniet mee van zijn Simca 1000 S Coupé uit 1968. 

“Op mijn 15e ging ik aan het werk, bij de Simca-garage in Heerenveen. Dat heb ik negen jaar gedaan. Toen ben ik drie jaar onderhoudsmonteur geweest en daarna ben ik voor mezelf begonnen in de autohandel. Inkopen, opknappen en weer doorverkopen. In 2016 had ik de kans om te stoppen met werken en ik was die moderne auto’s helemaal zat. Te veel elektronica en je kan nergens bij. Ik sleutel sindsdien nog de hele dag, maar nu hobbymatig.”

Na vijftig Fords heeft Frans een ‘gewone’ Escort – Uw Garage

Ik had ondertussen al redelijk wat auto’s verzameld, vooral Peugeots en Simca’s. Nadat ik wat Peugeots had gerestaureerd, kocht ik vorig jaar deze Simca 1000 Coupé. Ik had ‘m online al te koop zien staan. Op de foto’s stond hij buiten in een weiland, tot zijn assen in de prut. We hebben een groeps-app met wat leden van de Simca-club. Daar hadden ze de advertentie ook gezien. ‘Wie koopt er nou zo’n ding? Wat moet je ermee? Dat ding is echt verrot, die kan de bult op.’ Toen zag ik de naam van de eigenaar en ik kende die persoon. Die had ik hier wel eens over de vloer gehad voor onderdelen. Ik heb hem gebeld, vroeg naar de staat van de auto en het antwoord was duidelijk: ontzettend slecht. Dat bleek te kloppen, de bodem bijvoorbeeld bleek bijna niet meer te bestaan. Een liefhebber had er misschien nog iets aan gehad, maar dan alleen voor de ruiten en zo. Maar de prijs was goed en er zat een slapend Nederlands kenteken bij. Ik zag er iets in.”

Uw Garage

Alles over Henk de Jong en zijn Simca lees je nu in Autovisie. Ben of ken jij iemand met een interessante auto en een interessant verhaal? Geef die persoon dan op voor Uw Garage! Dat kan door een mail te sturen naar [email protected] en wie weet komen we binnenkort bij jou langs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.