Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

EXCLUSIEF: Bentley Bacalar is nieuw startpunt voor Mulliner

Met de Bacalar brengt Bentley’s Mulliner-tak zijn volgende coachbuilt car en daar blijft het niet bij. Het prestigieuze merk werkt al aan het volgende model. Wat dat wordt, is nog een groot geheim.

Dat eraan gewerkt wordt, is geen geheim. In november 2018 zei de Managing Director van Mulliner al tegen Autovisie dat er verschillende projecten naast elkaar worden uitgewerkt. De Bacalar was er daar een van, al was op dat moment nog niet bepaald dat de auto een tweezits speedster zou worden. Inmiddels werkt de ontwikkelingsafdeling aan het productierijp maken van de open tweezitter. Op het hoofdkantoor maakt men zich al op voor de volgende stap. Maar wat wordt dat voor auto? Daar laten de Engelsen zich nog niet over uit. Een van de hooggeplaatste functionarissen sluit echter het idee van een Flying Spur Landaulet uit.

Grand limousine

De historie van Mulliner wijst uit dat de coachbuilder, die sinds 1959 in handen van Bentley is, uiteenlopende modellen ontwierp en vervaardigde. Zo ook in de moderne tijd. Vóór de Bacalar maakte de Bentley-divisie de Grand Limousine, een verlengde versie van de Mulsanne. Tevens ontwikkelde het bedrijf de Grand Convertible, eveneens op basis van de Mulsanne. Voor het model maakte Bentley van de vierdeurs limousine een tweedeurs model met softtop. Hoewel de Grand Convertible tweemaal als studiemodel werd getoond en zelfs officieel werd aangekondigd in een geplande oplage van slechts 19 stuks, bleef de vraag beperkt tot iets meer dan een handvol. Bentley schrapte het project uiteindelijk. bentley_mulsanne_grand_limousine_by_mulliner_2

Few-off

Voor de Bacalar vraagt Bentley 1,5 miljoen pond, exclusief belastingen. Niet alleen is de architectuur van de auto, het interieur en de koetswerkdelen herzien, de wagen voldoet ook aan de kostbare kwaliteitsstandaard voor de nieuw ontwikkelde in- en exterieurdelen, crashtests én officiële typegoedkeuring. In welk tijdsbestek Bentley de volgende few-off zal introduceren, is nog niet bekend. De productie van de open tweezitter staat gepland voor 2021. Mogelijk stelt de autobouwer een nieuw model al begin 2021 voor.

EXCLUSIEF: VIDEO BENTLEY BACALAR

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.