Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Dat is gek, Lewis Hamilton haalt zijn Pagani Zonda toch van stal

Gelukkig, Lewis Hamilton is toch een mens van vlees en bloed en weet dat je van een Pagani Zonda 760 LH kan én moet genieten. Hij haalde de hypercar recent weer eens van stal, ook al is dat tegen zijn principes.

De Engelse Formule 1-coureur liet enige tijd geleden nog weten zich politiek-correct op te stellen en zich alleen nog in elektrische auto’s te verplaatsen. Maar zo’n Pagani Zonda 760 LH, waarbij de toevoeging uiteraard voor zijn initialen staan omdat de auto volledig naar klantenwens is vervaardigd, heeft natuurlijk een door AMG gebouwde V12-motor. Niets elektrisch dus.

Zelden gespot

Nu de Engelsman vakantie heeft, pakte hij de Pagani Zonda 760 LH maar weer eens. Je weet, als Hamilton met deze bizarre geweldenaar de straat op gaat, dat hij dan -evenmin als hij zich te voet verplaatst- nooit incognito is. Nu rijdt de F1-piloot niet heel vaak met zijn Pagani. De Zonda wordt zelden gespot, ook al is Hamilton veelvuldig in Monaco. “Een bekende Youtuber uit Frankrijk heeft de auto nog maar drie keer zien rijden. Even werd gedacht dat hij de Zonda LH zelfs had verkocht, zeker toen Lewis aankondigde alleen nog maar in elektrische auto’s te zullen rijden”, legt de fotograaf van bijgaande foto uit.

Vage foto in tunnel

De persoon met de naam ‘Gemaskerde Muchacho’ op Instagram zelf kwam tijdens een bezoek aan Monaco voor de eerste maal de Pagani Zonda LH tegen. Plotseling verscheen er in een groepsapp een “vage foto van de achterkant van een 760 in de tunnel.

Deze racewinnende McLaren van Lewis Hamilton kan van jou zijn

Toen begon de jacht… Iedereen ging zoeken!”, legt hij uit. Al snel werd de Lewis’ Pagani achteraan de haven bij een aantal zeer grote jachten gespot. “Op één van de jachten was Hamilton. Achteraf gezien was Samuel L Jackson ook op dit jacht. Hij deelde later een foto hiervan op zijn Instagram-story, maar dat terzijde.”

Hamiltons eerste auto

De Pagani Zonda 760 LH is niet Lewis enige speeltje. De Engelsman liet in gesprek met Autovisie in 2017 weten meer dan vijftien auto’s te bezitten. Naast de Zonda 760 LH behoort ook zijn 1967 Cobra tot zijn favorieten auto’s. Hamilton begon overigens met een Mini, van de generatie 2001. “Ik moest met mijn vader mee naar het treinstation. Hij had mij wijs gemaakt met de trein te reizen, maar voor het station stond een nieuwe Mini voor mij. Een geweldig cadeau!” vertelde Hamilton tegen Autovisie. De auto waarin hij absoluut nooit gezien wilt worden, is een Reliant Robin. “Die driewieler is de lelijkste auto ooit.”

Drie uur wachten

De fotograaf heeft na het maken van de foto bijna drie uur op de komst van Lewis Hamilton gewacht. Op de foto staat Hamilton niet. “We willen de auto zien, toch?” sluit de Gemaskerde Muchacho af.

Pagani Zonda Zozo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.