Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Formule 1: Hamilton verlengt contract, dit is het deelnemersveld voor 2021

Lewis Hamilton heeft eindelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Mercedes. De 36-jarige Brit, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, rijdt ook komend seizoen voor de Duitse renstal. Het deelnemersveld voor 2021 is nu compleet.

Hamilton en Mercedes waren maandenlang in onderhandeling, onder meer over de looptijd van het contract. Hij heeft nu voor één jaar bijgetekend. “We hebben al die tijd op één lijn gezeten met Lewis wat betreft het verlengen van de samenwerking, maar het ongebruikelijke jaar 2020 zorgde ervoor dat het even duurde om dat proces af te ronden”, zegt teambaas Toto Wolff over de maandenlange onderhandelingen

Lewis Hamilton, de nieuwe Michael Schumacher?

De Brit evenaarde afgelopen jaar de Duitser Michael Schumacher als recordkampioen in de Formule 1. Hamilton gaat dit jaar met Mercedes op jacht naar zijn achtste wereldtitel. Hij rijdt sinds 2013 voor de renstal en boekte 74 overwinningen in een Mercedes-bolide. Hamilton is recordhouder in de Formule wat betreft aantal overwinningen (95), polepositions (98) en podiumplaatsen (165).

“Ik kijk uit naar mijn negende seizoen met Mercedes”, zei Hamilton. “We hebben samen ongelooflijke dingen bereikt. We willen dat succes uitbouwen en kijken constant waar we kunnen verbeteren, zowel op als naast de baan.” Zo heeft Hamilton zich opgeworpen als voorvechter voor meer diversiteit in de autosport. “Ik ga daarmee door, voor de toekomstige generaties. Ik ben dankbaar dat Mercedes me daarin volledig steunt.” Hamilton en Mercedes presenteren later dit jaar een foundation die zich gaat inzetten voor diversiteit en inclusiviteit in de sport.

Het seizoen begint op 28 maart met de Grote Prijs van Bahrein op het circuit van Sakhir.

Deelnemersveld Formule 1 2021

Nu Lewis Hamilton eindelijk zijn handtekening heeft gezet bij Mercedes, is het deelnemersveld voor het nieuwe Formule 1-seizoen rond. Alle teams hebben hun rijders voor 2021 bevestigd. Hamilton vormt weer een duo met de Fin Valtteri Bottas. Het seizoen begint op 28 maart met de Grote Prijs van Bahrein op het circuit van Sakhir.

Max Verstappen heeft bij Red Bull de Mexicaan Sergio Pérez als nieuwe teamgenoot gekregen. Pérez, die de afgelopen jaren voor Racing Point reed, vervangt de Thai Alexander Albon. Bij McLaren, dat vorig jaar als derde eindigde in het WK voor constructeurs, heeft de Brit Lando Norris gezelschap gekregen van Daniel Ricciardo. De Australiër vervangt de naar Ferrari overgestapte Carlos Sainz. Die Spanjaard, nu teamgenoot van de Monegask Charles Leclerc, heeft bij de Italiaanse renstal de plek overgenomen van Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen uit Duitsland is overgestapt naar het team van Aston Martin, dat voorheen Racing Point heette. Vettel treft daar de Canadees Lance Stroll.

Bij de renstal van Renault, dat verder gaat als Alpine F1, is de plek van de vertrokken Ricciardo overgenomen door de teruggekeerde Fernando Alonso. De 39-jarige Spanjaard, wereldkampioen in 2005 en 2006, is na twee jaar terug in de Formule 1. Alonso vormt bij Alpine het rijdersduo met de Fransman Esteban Ocon.

Zo koop je een Formule 1-auto – Sjoerds Weetjes #205

Haas gaat met twee debutanten het nieuwe seizoen in: de Duitser Mick Schumacher en Nikita Mazepin uit Rusland. Bij AlphaTauri krijgt de Japanner Yuki Tsunoda een kans in de Formule 1. Tsunoda, die Daniil Kviat vervangt, is de teamgenoot van Pierre Gasly. Bij Alfa Romeo (Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi) en Williams (George Russell en Nicholas Latifi) veranderde net als bij Mercedes niets aan de samenstelling van het rijdersduo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.