Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 8 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie business chique wagens voor maximaal € 20.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke business chique wagen is een aanrader? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Als de baas je geen auto van de zaak aanbiedt, dan koop je er toch zelf een? Deze drie modellen zijn uitermate representatief voor carrièretijgers of iedereen die gewoon goed voor de dag wil komen.

Occasions: onze tips voor business chique wagens

Audi A3 (2016 – heden)

Als occasion enorm populair. Voor ons budget kom je uit bij een wat ouder exemplaar. Het succes van de compacte Audi wordt grotendeels verklaard door zijn uitstraling. Rijden doet zo’n A3 als een VW Golf; alleen het onderstel is veel stugger. Ruimte is er voldoende. Bij de merkdealer in Dordrecht staan er diverse, zoals een zwarte, 150 pk sterke Sportback 1.4 TFSi S-tronic (2016, 88.000 km) voor € 19.995.

Oordeel van de Wegenwacht

Over het algemeen is de A3 best betrouwbaar, maar vanwege de lange onderhoudsintervallen is het zaak om regelmatig de olie te peilen. De TSI/TFSI-motoren kunnen aardig wat olie verbruiken! Daarnaast wil de S-tronic automaat nog weleens ontregeld raken. Vaak weet de Wegenwacht dat ter plekke op te lossen.

Audi A3 (2016 - heden)

Mercedes-Benz A-klasse (2011 – 2018)

Een moderne, vlotte en stijlvolle gezinsauto met zo’n begeerlijke ster op de neus. Hij rijdt heerlijk comfortabel, met een verfijnde besturing en erg goede stoelen. Alleen het zicht (schuin) naar achteren is wat beperkt, evenals de been- en hoofdruimte op de achterbank. Bij een autobedrijf in Rijswijk vinden we een grijze A200 Prestige Automaat op fraaie wielen uit 2017, met 36.000 kilometer ervaring voor € 19.999.

Oordeel van de Wegenwacht

Weigert de centrale portiervergrendeling en/of de verlichting dienst, dan kan de kleine Mercedes last hebben van waterlekkage bij de achterruitenwisser. De Wegenwacht maakt de boel droog, maar de lekkage moet in de garage worden verholpen. De elektrisch bediende parkeerrem komt soms niet los. Na een noodgreep moet je richting dealer.

Mercedes-Benz A-klasse (2011 - 2018)

Volvo V40 (2013 – 2019)

Zeker niet de ruimste in zijn klasse. Opmerkelijk is dat de rijeigenschappen sportiever zijn dan waar je bij een Volvo op rekent. De harde onderstelafstemming doet het veercomfort zelfs geweld aan. De uitstekende en veelzijdig verstelbare voorstoelen zijn van alle tijden. Het land staat vol met V40’s zoals de blauwe Nordic+ met automaat (122 pk, 2017, 59.000 km) bij een merkdealer in Almere voor € 19.995.

Oordeel van de Wegenwacht

Losse massacontacten rond de accu kunnen bij deze Volvo diverse euvels veroorzaken. Bekend is ook een motor die afslaat door beschadiging van de bedrading van de brandstofpomp. Een kapotte ABS-unit zorgt ervoor dat de V40 uit voorzorg niet meer verder wil. De Wegenwacht kent een truc, maar voor reparatie moet je naar de garage.

Volvo V40 (2013 - 2019)

Ons advies

Puur objectief bezien zouden we van dit drietal de Mercedes kiezen. Niet alleen op grond van het model, maar ook omdat het in dit specifieke geval de beste deal is qua leeftijd en kilometers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.