Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Renault maakt van Trafic luxe elektrische hippie-camper met dakterras

Renault laat een conceptversie zien van een camper waarin je een 5-sterrenhotelervaring moet hebben. De Fransen noemen de elektrische Trafic het Hippie Caviar Hotel.

De kampeerauto is gebaseerd op de Renault Estafette, een iconische bestelauto en camper uit de tijd van de ‘échte hippies’. Dit zien we terug aan de two-tone kleurstelling waarvoor Renault gekozen heeft.

Met een ladder naar het dakterras op je camper

Het belangrijkste onderdeel van de Hippie Caviar Hotel-camper heeft niets te maken met het praktische interieur of de groene aandrijflijn. Nee, Renault maakt een ladder op het dak waardoor je op je ligbedje kunt genieten van de zon, de rust en de natuur.

Drie betaalbare tweedehands campers voor minder dan 20.000 euro

Deze ‘natuur’ komt ook terug in het interieur. Hoewel Renault er nog weinig van laat zien, is het dashboard met hout bekleed en zijn de stoelen van plantaardig schuim. Voor de rest is er veel linnen en wol gebruikt voor de afwerking.

Een 5-sterrenhotel in een Renault Trafic

Ondanks dat de Renault Trafic een compacte camper is, beschikt het hippie-busje over een groot bed van 145 x 195 centimeter. Echter biedt enkel de bus niet echt een 5-sterrenervaring.

Renault, camper, trafic
(Afbeelding: Renault)

Wil je wel een echte luxevakantie met je Trafic, dan kun je bij Renault een soort zeecontainer bestellen die vooraf op jou camperplek wordt afgeleverd. Je camper sluit aan op deze uitklapbare container waardoor je een privé-badkamer, een achterdek, EV-opladers en eventueel fietsen krijgt. De kampeerwagen maakt dus maar een klein onderdeel uit van je vakantie-onderkomen

Met deze geniale kit maak je in 5 minuten van jouw bus een camper

De Renault Trafic Hippie Caviar Hotel-camper is een conceptversie en hoef je niet direct in de showrooms te verwachten. Naar verluidt is-ie wel te zien op de Caravan Salon 2021 in Düsseldorf. Wat we wel op de openbare weg kunnen verwachten in de elektrische Renault Trafic. Het exemplaar moet in 2022 al rondrijden. Ongetwijfeld kan je van dit model een camper maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.