Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Eén Bentley Mulliner Bacalar in het geel

Het leverde een verhitte interne strijd op in welke kleur Bentley Mulliner de Bacalar zou presenteren. Vooral de CEO van het prestigieuze Engelse merk, Adrian Hallmark, had zo zijn twijfels over de opvallende gele tint. Naar nu blijkt is er een van de twaalf Bacalar-kopers die zijn barchetta in het geel heeft besteld.

De gefortuneerde koper kiest voor een tint die heel dicht bij de introductiekleur ligt, zo geeft een van de betrokkenen aan. Er is een verschil in pigment, laat de persoon weten. Een tweede gele Bacalar is niet besteld en komt er ook niet. “De kopers weten niet hoe de elf andere exemplaren zijn uitgevoerd” laat de Bentley-medewerker weten. “We laten de verschillende creaties ook niet aan de kopers zien.” Volgens de persoon was dat ook niet nodig. Op een enkeling na hadden de kopers weinig tijd nodig om hun exemplaar aan te kleden. Drie kopers hebben zich laten leiden door een van de zes voorstellen die Bentley kort na de onthulling presenteerde, zij het door er een persoonlijke touch aan te geven. Bentley Mulliner Bacalar AV

Gepersonaliseerd

Een van de gelukkigen wilde zijn auto in blauw laten spuiten, maar kiest nu voor een oranje lakkleur. Afgezien van de lakkleur, waartoe een zilverkleurig, racing green en rood exemplaar behoren, personaliseren de twaalf klanten hun Bacalar. Geen enkel exemplaar is hetzelfde of is op dezelfde wijze gespecificeerd. Naar verluidt verschillen de auto’s ook door de carrosseriedelen zoals de aerodomes die al dan niet in carrosseriekleur of een afwijkende tint worden gespoten. Uiteraard is geen enkel interieur identiek en daar heeft Bentley ook geen invloed op hoeven uitoefenen. Bentley Mulliner Bacalar AV

Specificeren Bacalar

Momenteel leggen de klanten de laatste hand aan het specificeren van de twaalf Bacalars. De productie start later dit jaar. Afhankelijk van de aankleding en uitvoering wordt de volgorde van de twaalf stuks ingedeeld. De Bacalar begint zijn leven op de reguliere productielijn, maar nadat het rollend chassis en de architectuur zijn vervaardigd, gaat de Bacalar naar Bentley’s coachbuild-divisie Mulliner, waar de speedster van zijn unieke carbon fibre koetswerk met gekozen lakkleur en bijzondere interieuraankleding wordt voorzien.

WO Bentley by Mulliner Edition

Bentley zal de Bacalar in 2020 en 2021 vervaardigen. Nadat het project is afgerond, verschijnt er een nieuwe creatie van Mulliner. Wat dat voor model wordt, is nog niet bekend. Onder het label Mulliner verschenen eerder bijvoorbeeld een verlengde Arnage en de Grand Limousine van de Mulsanne. Het bedrijfsonderdeel maakt ook speciale series, zoals de Mulsanne WO Bentley by Mulliner Edition.

Video Bentley Bacalar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.