Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Door Renault er uit gebonjourde Thierry Bolloré naar Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover stelt Thierry Bolloré aan als nieuwe CEO van het autoconcern. De Fransman treedt officieel per 10 september 2020 in dienst. Hij volgt de Prof. Sir Ralf Speth op, die als Non-Executive Vice Chairman bij het bedrijf blijft betrokken.

Thierry Bolloré is geen onbekende in de autowereld. Hij startte zijn automotive carrière in 1990 bij bandenfabrikant Michelin, waar hij in 15 jaar tijd tal van functies bekleedde. Via automotive toeleverancier Faurecia kwam hij in 2012 bij Renault terecht. Hij werkte zich op tot Chief Operating Officer (2018) en nam maanden later de rol van Chief Executive Officer van de Renault Groep over. Zijn rol was echter van korte duur. Op 11 oktober 2019 werd hij de deur uit gebonjourd.

Zaaien en oogsten

Bij Jaguar Land Rover komt Thierry Bolloré direct op de hoogste positie binnen het automerk binnen. Hij staat de moeilijke taak te wachten om Jaguar en Land Rover klaar te stomen voor de toekomst. Onder supervisie van Speth heeft het bedrijf al de koers van elektrificatie, zowel op hybrideniveau als elektrische modellen, ingezet. Bolloré kan niet gaan oogsten. Tal van projecten lopen nog en dienen sturing te krijgen. Bovendien moeten de verkoopcijfers van Jaguar Land Rover omhoog. Afgelopen jaar was het concern goed voor een afzet van 557.706 voertuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.