Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Groeiende interesse in duurzaamheid bij Jaguar Land Rover SVO

Wie rondrijdt in een Jaguar F-Pace of Range Rover Sport, zal niet direct als milieuverbeteraar worden gezien. Toch ziet de SVO-divisie van de groep een groeiende interesse in duurzaamheid onder zijn klanten.

Wie een speciale Jaguar of Land Rover wil, klopt aan bij de SVO-divisie van de groep. Dat staat voor Special Vehicle Operations, en kun je een beetje vergelijken met de AMG- en M-divisie van respectievelijk Mercedes-Benz en BMW.

PHEV

“En daar zien we een groeiende vraag naar duurzaamheid”, vertelt Michael van der Sande, managing director bij JLR SVO, aan Autovisie. “Dat begint bij de keuze van de krachtbron. Natuurlijk, onze achtcilinders zijn en blijven heel belangrijk, maar ook bij SVO neemt de vraag toe naar onze plug-in hybrides. Die zijn schoner en stiller, en een groeiend aantal klanten prefereert daarom die aandrijflijn.”

Range Rover Evoque P300e PHEV
JLR levert nu ook de Evoque als PHEV, maar die heeft een driecilinder in de neus. De P400e, beschikbaar in verschillende modellen van de groep, combineert de elektromotor wel met een viercilinder. Land Rover

Maar daar houdt die trend niet op. “Daarnaast zien we dat men ook steeds vaker kiest voor duurzame en milieuvriendelijke materialen als hij of zij een auto bij ons personaliseert. Daar helpt technologie aan mee, want tegenwoordig kunnen we al prachtige materialen maken die hout en leer vervangen. Dat is zeker een ontwikkeling die we zien.”

V8

Maar wie denkt dat Jaguar Land Rover snel afscheid neemt van zijn geliefde achtcilinders, heeft het mis. Want die blijven de komende jaren centraal staan in het gamma van de groep. “Die is nog heel belangrijk, want dat is, ondanks de besproken trend, de motor waar de meeste klanten naar vragen. En daar verdienen we nu ons geld mee, waardoor we kunnen investeren in de oplossingen van morgen”, besluit Van der Sande.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.