Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Van Mossel: ‘De autobranche verandert niet zo gek veel’

Ondanks alle huidige transities in de autowereld gelooft Van Mossel Autogroep niet dat de branche grote verandering staat te wachten. Dat laat directeur Eric Berkhof in gesprek met Autovisie weten.

De autowereld staat een aantal enorme veranderingen te verwachten. Ten eerste vindt momenteel de transitie naar elektrisch rijden plaats. Sowieso moet het vlootverbruik van fabrikanten drastisch gaan dalen, waardoor ook de verbrandingsmotor in rap tempo verandert. Daarnaast ontwikkelt ook de wereld van veiligheids- en autonome systemen enorm.

Anticiperen

De Van Mossel Groep is de laatste jaren enorm gegroeid en mag zich inmiddels het grootste autobedrijf van Nederland noemen. Hoe speelt het zelf in op de enorme veranderingen die nu gaande zijn in de autowereld? Als grootste speler moet je de trends immers voor zijn en zo vroeg mogelijk anticiperen op mogelijke veranderingen. We gingen in gesprek met Eric Berkhof, de directeur van de Van Mossel Groep.

Van Mossel Eric Berkhof
Foto: Matty van Wijnbergen

“Weet je wat het is: ik vind dat de veranderingen voor onze branche heel erg worden overschat”, geeft Berkhof aan. “Eind vorig jaar besloot ik weer eens meer op de werkvloer en dus in de showroom te gaan staan. Puur om te ontdekken wat er écht gaande was. Toen kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat er niet zo gek veel was veranderd in vergelijking met twintig jaar geleden.”

Elektrische auto

“Het gaat in de showroom namelijk nog steeds om aantallen, marges en klanttevredenheid. Of een auto een verbrandingsmotor of elektromotor heeft, maakt in essentie eigenlijk niet uit. Natuurlijk, de elektrische auto gaat er komen, maar zo snel als dat iedereen zegt gaat het niet gebeuren. Die komt er straks geleidelijk in. In 2030 zal nog geen zeventig, maar dertig procent van het rijdend wagenpark een elektrische auto zijn. Daar ben ik van overtuigd.”

Het volledige, uitgebreide interview met Eric Berkhof lees je in Autovisie Magazine nummer 12 dat nu in de winkels ligt!

Fotografie: Matty van Wijnbergen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.