Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 7 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

De exclusieve Bentley Bacalar rijden op Goodwood

Waar anders dan in Engeland zelf presenteert Bentley zijn fonkelnieuwe, 1,5 miljoen euro kostende Mulliner Bacalar zónder dak? En dus stapten we in het regenachtige Goodwood – op nota bene het befaamde Motor Circuit – voor dit maal een exclusieve kennismaking met de tweezits speedster.

De eerste keer dat Autovisie als enige medium in de Benelux kennis maakte met de tot slechts 12 stuks gelimiteerde Bacalar was in februari. De in geel gespoten tweezits speedster stond toen in een afgesloten fotostudio. Voor de dynamische presentatie van de Bacalar, waar Autovisie als enige platform buiten Engeland aanwezig was, stond de kostbare automobiel in de stromende regen in de open pitstraat van Goodwood Motor Circuit. Ondanks het typische Engelse weer mochten we met de enige bestaande Bacalar de legendarische baan op. 

Twaalf stuks

De Bacalar is Bentley’s nieuwste few-off, een gelimiteerde serie van slechts twaalf stuks. De open tweezitter zou tijdens de 2020-editie van de Autosalon van Genève worden gepresenteerd. De beurs ging niet door, maar de prestigieuze autobouwer onthulde de automobiel alsnog. Die onthulling was niet noodzakelijk om de vereiste kopers te vinden, want Bentley had het project van Mulliner al op voorhand uitverkocht. Er waren meer gegadigden dan auto’s en dat was maar goed ook, zoals Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je vertelt in deze video.

Geen van de kopers heeft op dit moment de auto in levenden lijve gezien, en toch zijn alle beschikbare  auto’s verkocht én reeds geconfigureerd. Voor het samenstellen hebben alle kopers via een onlineverbinding contact met Mulliner gehad, waarbij de aankleding via de uitgebreide designconfigurator tot in detail is bepaald. De productie van de Bacalar start later dit jaar. In 2021 zullen de eerste exemplaren de weg op gaan. Ja, zelfs in de Benelux. 

Walk around Bentley Bacalar

 Wil je meer weten over de Bacalar, lees dan onderstaande berichten of bekijk de walk around video. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.