Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Man rijdt 11 km/h te hard en moet een boete van €1500 betalen

Een opmerkelijke boete in het Zuid-Duitse Oberfranken. Daar werd een man met ‘maar’ 11 km/h te hard geflitst, maar hij moest wel €1500 betalen.

Wie in Duitsland te hard rijdt, hoeft niet bang te zijn voor torenhoge boetes als hier in Nederland. Dit jaar zijn de verkeersboetes in het land echter flink opgeschroefd. Wie 16 tot 20 kilometer te hard rijdt, kan een boete van €60 (buiten bebouwde kom) of €80 (binnen bebouwde kom) verwachten. Verkeersboetes lopen daarna op tot €600.

Lage boetes

Maar als je in Duitsland 11 km/h te hard rijdt, hoef je nog steeds geen grote financiële pijn te lijden. Hier in Nederland kun je dan al een prent van €98 verwachten, maar in ons buurland krijg je dan een bon van zo’n €20 op je deurmat.

Toch is dat niet wat gebeurde bij een 26-jarige BMW X5-rijder. Hij reed 81 km/h op een weg waar 70 km/h was toegestaan, maar zorgde er met een handbeweging voor dat zijn boete met vijfenzeventig keer werd verhoogd.

Rijverbod van een maand

Je raadt het waarschijnlijk al: hij stak z’n middelvinger op naar de snelheidscamera die ‘m fotografeerde. De meetofficieren van de verkeerspolitie in Bayreuth meldden de foto van de overtreder bij de rechtbank van Kulmbach. Die legden de man een boete van €1500 euro én een rijverbod van een maand op, wegens belediging.

De politie van Oberfranken deelde de voor de bestuurder peperdure foto op Facebook, om de Duitse automobilist te waarschuwen voor de financiële gevolgen van zo’n handgebaar. Dus ook wij adviseren: houd je handen aan het stuur als je langs een flitser rijdt. Dat kan je heel wat geld schelen.

Verwarnungsgeld verfünfundsiebzigfacht Mit ausgestrecktem Mittelfinger fuhr ein Autofahrer im April durch eine…

Gepostet von Polizei Oberfranken am Montag, 3. August 2020

Dit is overigens niet de eerste bijzondere boete die ons deze week ter oren komt. Eerder werd in Duitsland namelijk een man voor de rechter gesleept omdat hij het aanraakscherm in z’n Tesla had gebruikt. Het hele verhaal lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.